Kamu kurumlarına 12.275 personel alımı başladı! Boş kadrolardan biri de sizin için: İşte şartlar

Devlet dairelerinde personel alım ilanları duyuruldu. Peki hangi kurumlarda ve hangi kadrolarda alım olacak? İşte ayrıntılar...

Kamu kurumlarına 12.275 personel alımı başladı! Boş kadrolardan biri de sizin için: İşte şartlar

Türkiye'de kamu kurumları ve bakanlıklar, 2023 yılında toplam 12,275 yeni personel ve işçi alımı yapacak. İş arayanların dikkatini çekecek bu alımlar, temizlik görevlilerinden güvenlik görevlilerine, teknisyenlerden şoförlere kadar çeşitli pozisyonları kapsıyor.

Başvuruları değerlendirecek olan kamu kurumları ve bakanlıklar, adaylarda belirli şartları arıyor. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, kamu haklarından mahrum bırakılmama, askerlik durumu (askerlik yapmış veya tecilli), ve atanacakları görevi sağlık sorunu olmaksızın yapabilme kabiliyeti bulunuyor. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen suçlardan mahkum olmamak da bir diğer önemli kriter olarak öne çıkıyor.

kamu personel alımı

Çeşitli kurumlar ve bakanlıklar bu alımlar için ilanlar yayınladılar. Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürlüğü, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK ve AFAD gibi kurumlar, 2023 yılında yapacakları personel alımları için başvuruları kabul etmeye başladılar.

Başvurular ve detaylı bilgilere ulaşmak isteyen adaylar, İŞKUR ve Cumhurbaşkanlığı kariyer kapısı üzerinden ilanlara ulaşabilirler. İş arayanlar için bu alımlar, yeni bir iş fırsatı yakalama ve kamuda istihdam edilme şansı sunuyor.