JGSA 300 Subay Adayı Öğrenci Alımı Yapacak

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı'na 300 subay adayı öğrenci alımı yapılacak.

JGSA 300 Subay Adayı Öğrenci Alımı Yapacak

Resmi duyuru, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi sayfasından yayımlandı. Duyuruya göre 2020 yılı JGSA öğrenci alımı için başvurular astsubay alımlarında (1000 kişilik astsubay adayı öğrenci kontenjanı duyurulmuştu) olduğu gibi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden gerçekleştirilecek.

Başvuru yapacak adayların , "Lise veya dengi okullardan mezun olmuş veya kayıt tarihine kadar mezun olacak durumda olmak veya denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olmak,Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak,Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak" şartlarının yanı sıra kılavuzda belirlenen diğer başvuru genel ve özel şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Başvurular 3 Ağustos'a kadar devam edecek.

Detaylı bilgilendirmeye ilgili resmi sayfadan kolaylıkla erişilebileceği gibi, gelişmelerde resmi internet sayfalarından takip edilebilecek. Yeni memur alımı , son dakika gelişmeleri, iş haberleri ve daha fazlasını takip etmek için Türkiye'nin lider kamu haber sitelerinden kamu bülteninin mobil uygulamasını ücretsiz indirebilir, sosyal medya sayfalarını takip edebilirsiniz.