Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Astsubay Alımı Mülakatları da Takibinde Olacak

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı Astsubay alımı ve İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı Astsubay alımı duyuruları yayımlandı. Adaylar başvuru işlemlerini jandarma.gov.tr üzerinden yapmaya başlarken, Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, kamuya personel alımlarındaki mülakat sürecine ilişkin kamu bülteni'ne özel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Astsubay Alımı Mülakatları da Takibinde Olacak

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, kamuya personel alımlarındaki mülakat sürecine ilişkin kamu bülteni'ne özel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın bugün astsubay alımı için ilana çıktığını bu alımlarda haksızlık ve adaletsizliklerin olmaması, ülkemizin daha önce FETÖ yüzünden yaşadıklarının tekrarının olmaması için süreci takip edeceklerini, mülakatlarda adaletsizlik , haksızlık olması halinde gündeme getireceklerini söyledi. Kamuya personel alım süreçlerini 30 yılı aşkın bir sendika yöneticisi olarak yakınen bildiğini, alımlarda 'Senin adamın , benim adamım' gibi kayırmaların olmaması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Görevde yükselme sınavlarında malum bir sendikanın üyelerine kayırma yapıldığı görülüyor. Bunu yıllardır gündeme getiriyoruz, fakat bundan sonra sesimizi daha da yükselteceğiz. Hükümet işi ehline vermediği sürece, gerek ekonomik, gerek diğer konularda sıkıntı yaşayacağız" dedi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları Jandarma Astsubay Alımı Yapacak

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının sözleşmeli astsubay alımlarına ilişkin duyuru bugün yayımlandı. Jandarma Genel Komutanlığı'nın personel temin sayfası üzerinden gerçekleşecek başvurularda e-Devlet şifreleri kullanılacak. Adaylar, Jandarma Astsubay alımıyla ilgili süreci Jandarma'nın www.jandarma.gov.tr adresi üzerinden takip edebilecek.

Daha Önce de Mülakatları Gündeme Getirmişti

Fahrettin Yokuş, daha önce Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteni'ne memur alımlarındaki mülakatlarla ilgili, "Öteden beri kamuda memur ya da işçi alımlarında mülakata karşıyız. Mülakat keyfiyet yaratır. TRT'ye spiker alacaksanız mülakat yapın. Kamuya şoför, memur, hizmetli, öğretmen, imam , sağlık çalışanı alırken niye bu insanları sözlü mülakata tabi tutuyorsunuz. Hali hazırda hizmetli olarak çalışanlar memur olacakları zaman sözlü sınav, şef olacağı zaman sözlü sınav, ama daire başkanlığı kadrolarına hükümet istediği kişiyi sınavsız atayabiliyor. Devlete alımlarda yazılı sınavdan yanayız, hatta bu yazılı sınav iki kere yapılsın. Sözlü sınavlar kesinlikle kaldırılmalıdır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA