İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 535 Şoför Alımı Yapacak

Son dakika açıklamasına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 535 şoför alımı yapacak. İlan hakkında tüm detaylar haberimizde...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 535 Şoför Alımı Yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, KPSS puanı şartı aranmadan 535 otobüs şoförü alımı yapacağını duyurdu. En az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılacak olan başvurularda, 11 Mayıs 2023 tarihinde başvuruların başlayacağı belirtildi.

Başvurularda aranan şartlar arasında, asli kusurlu olarak ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazası yapmayan, ceza puanından dolayı ehliyetine el konulmayan, en az 1 yıl E sınıfı sürücü belgesine sahip olan, esnek çalışma saatlerine engel bir sorunu olmayan ve tercihen SRC belgesine sahip olan adaylar öncelikli tercih edilecektir.

Ayrıca adli sicil kaydının resmi kurumlara verilecek olan formatta olması gerekmektedir. Başvuru yapacak adayların son 3 yılda alkollü araç kullanmaktan dolayı ceza almamış olmaları ve kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl ya da daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar zimmet irtikap, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamaları gerekmektedir.

Başvuru Nereden Yapılacak?

535 otobüs şoförü alımı için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre, başvurular kariyer.ibb.istanbul adresi üzerinden alınacak. Başvurular 11 Mayıs 2023 tarihinde başlayacak ve 12 Mayıs 2023 tarihinde sona erecektir.

Adaylar başvurularını internet üzerinden özgeçmiş oluşturarak yapabileceklerdir.