İŞKUR'dan 46 Şehre Sınavsız Personel Alımı: İşte Başvuru Sayfası

46 şehirde farklı kadrolarda istihdam etmek üzere personel alımı yapılacağı açıklandı. İŞKUR'da yayımlanan personel alımı ilanlarının detayları, başvuru adımları ve başvuru bilgileri yazımızda.

İŞKUR'dan 46 Şehre Sınavsız Personel Alımı: İşte Başvuru Sayfası

İŞKUR'dan birçok şehre personel alımı başladı.

İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlarda , farklı illerde en az ilköğretim mezunu adaylar arasından, herhangi bir okuldan mezun olmayan adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. 

İşbaşı eğitim ve mesleki eğitim kursları kapsamında İŞKUR aracılığıyla yapılan personel alımlarında başvurular internet üzerinden yapılıyor. Biz de Kamu Bülteni.com olarak bu yazımızda İŞKUR'dan yapılan personel alımlarının başvuru bilgilerine yer verdik.

KURSLAR NEDİR?

Alınacak personeller, işbaşı eğitim ve mesleki eğitim kursları aracılığıyla istihdam edilecek. Kurslar kapsamında alınacak personellere, işbaşında eğitim verilecek. İşbaşında eğitim alacak adaylar , eğitim süresi boyunca maaşını İŞKUR'dan alacak. Kursun sona ermesinin ardından adaylar , çalıştıkları yerde işe başlayacak ve hem iş hem meslek sahibi olmuş olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

İşbaşı eğitim ve mesleki eğitim kursu ilanlarına başvuracak adaylarda aranan şartlar şu şekilde:

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

2. 15 yaşını tamamlamış olmak,

3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

4. Emekli olmamak,

5. Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

6. Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,

7. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

MAAŞ

İşbaşı ve mesleki eğitim kapsamında alınacak personellere yapılacak ödemeler şu şekilde:

 İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi,

İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,

Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 100 TL

GÜNCEL İLANLAR

İŞKUR'daki güncel ilanlar şu şekilde:

BAŞVURU

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki adımları takip etmesi gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/

Linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayıp aşağıda belirtilen adımları takip edin ve başvuru sayfasına gidin.

MEMUR İŞÇİ ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN