İKM, Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımında Değişiklik

Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımında son dakika gelişmesi yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre Resmi Gazete'de, İKM, katip ve mübaşir alımında değişiklik yayımlandı.

İKM, Mübaşir ve Zabıt Katibi Alımında Değişiklik

İKM, zabıt katibi ve mübaşir alımında değişiklik yapıldı.

Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından bir duyuru yayımlandı. 8 Aralık 2020 Salı tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda İKM, katip ve mübaşir alımında düzenlemeye gidildiğine yer verildi.  Yayımlanan düzenlemeye baktığımızda İKM, katip ve mübaşir alımında bazı bölüm mezunlarına öncelik verileceğine yer verildi. 

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Söz konusu düzenlemede şu ifadelere yer verildi:

“Bu kadrolara ilk defa atanacaklar merkezi sınava girip en az yetmiş puan alanlar arasından, adalet komisyonlarınca sözlü veya gerektiğinde uygulamalı ve sözlü sınav sonucuna göre seçilirler. Zabıt kâtibi, mübaşir, infaz ve koruma memuru ve cezaevi kâtibi kadroları için seçim yapılırken; hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alan mezunlarına öncelik tanınır.”

Düzenlemenin devamında ise şu ifadelere yer verildi:

“Zabıt kâtibi, mübaşir, infaz ve koruma memuru ve cezaevi kâtibi kadrolarına atanacaklara ilişkin nihai başarı listesi düzenlenirken; hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alan mezunları en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralanır. Diğer adaylar ise bu sıralamayı takiben kendi aralarında en yüksek puandan başlayarak sıralanır.

Bu maddeye göre belirlenen nihaî başarı listesinde puanların eşit olması halinde; sırasıyla merkezi sınav puanı, sözlü sınav puanı ve diploma notu yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.”

NE ANLAMA GELİYOR?

Söz konusu düzenleme ile artık katip, mübaşir ve infaz koruma memuru alımında hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanından mezun olanlara öncellik verilecek. Bu bölümlerden mezun olan adaylara sözlü mülakatlarda öncelik verilecek. 

Düz lise, ön lisans ve lisansta diğer bölümlerden mezun olanlar da ilanlara başvuru yapabilecek. 

İLAN GELİYOR

Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımında düzenleme bugün yapıldı. Bu da ilanın kısa sürede yayımlanacağını gösteriyor. İlan geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN