İçişleri Bakanlığı KPSS'li personel alımı! Yaş şartına dikkat

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Uzman Yardımcısı' alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazete'de ve Strateji ve Bütçe Başkanı'nın kamu ilan sayfasında yayımlanan duyuruya göre, İçişleri Bakanlığı 46 ilde yapılacak sınavlarla il planlama konusunda uzman yardımcısı alımı yapacak. Başvuru sahiplerinin belirtilen şartları taşıması gerekiyor. u İlan..

İçişleri Bakanlığı KPSS'li personel alımı! Yaş şartına dikkat

İçişleri Bakanlığı Memur Alım Şartları

1- 657 sayılı Kamu İşleri Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşıması,

2- Bakanlığın gerektirdiği fakültelerin birinden veya Yükseköğretim Kurulunca eşdeğerliği onaylanan yerli veya yabancı eğitim kurumlarının birinden mezun olmak,

3- (Sözlü) giriş sınavı yılının 1 Ocak tarihinde 35 yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1989 tarihinden sonra doğmuş olmak),

4- 2022-2023 dönemi memur seçme sınavında istenilen puan kategorisinde en az 70 KPSS puanı ve üzeri almış olmak.

5- Tercih edilen il/fakülte ve puan türüne göre ilan edilen pozisyon sayısının dört katına kadar başvuranlar arasında KPSS puanı en yüksek olan adayla başlayın. (Sıralamada sonuncu olan adayla aynı puanı alan diğer adaylar da giriş sınavına (sözlü) katılabilirler.)

İl/Fakülte-Bölüm Bazlı Dağılım Tablosu

İçişleri Bakanlığı KPSS'li personel alımı

Başvuru tarihi ve yeri

İçişleri Bakanlığı memur alımına başvurular, 29 Ocak ile 2 Şubat 2024 tarihlerinin arasında Bakanlığın www.icisleri.gov.tr ​​internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayınlanacak “İçişleri Bakanlığı Başvuru Profili” üzerinden yapılabilecek.

Bilgiler e-Devlet üzerinden “Yönetmelik ve Denetim Uygulamaları” bağlantısından elektronik ortamda alınacaktır.