İçişleri Bakanlığı Kamu Personel Alımı Başvurusu Sona Eriyor-İşte Başvuru Linki

İçişleri Bakanlığı , merkez teşkilatı bünyesine kamu personeli alımı yapılacak. 2018-2019 KPSS 'den alınan puanla yapılacak başvurunun detayları haberimizde.

İçişleri Bakanlığı Kamu Personel Alımı Başvurusu Sona Eriyor-İşte Başvuru Linki

İçişleri Bakanlığı kamu personeli alıyor.

İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfına kamu personeli alımı için ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda boş bulunan 15 adet İçişleri Uzman Yardımcısı kadrosuna personel alınacağına yer verildi.

03 - 05 Haziran 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak sözlü mülakat ile kazanan adaylar belli olacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İçişleri personel alımına başvuru yapacakların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

- Giriş (sözlü)sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar),

- ÖSYM tarafından 2018 - 2019 yıllarında yapılan “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP32” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 60 kişi içerisinde bulunmak (60 ıncı aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır)

BAŞVURU SONUÇ TARİHİ VE SÜREÇ

- KPSSP32 başarı puan sıralamasına göre belirlenen Giriş (sözlü) sınavına katılacak adaylara ait kesin olmayan değerlendirme sonuç listesi 06 Mayıs 2020 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir.

KPSSP32 başarı puan sıralamasına göre ilan edilen kesin olmayan değerlendirme sonuç listesine itirazlar 07 - 11 Mayıs 2020 tarihleri arasında hafta içi (09:30 - 17:30) saatleri içerisinde ilgili Sınav Komisyonuna yazılı olarak, itirazda bulunulan hususun belgelendirilmesi şartı ile kabul edilecektir. 11 Mayıs 2020 tarihinde saat 17:30’dan sonra Bakanlığımız evrak kaydına veya faksına iletilen itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.

BAŞVURULAR E DEVLET ÜZERİNDEN

İçişleri uzman yardımcısı alımında başvurular e devlet kapısı üzerinden alınıyor. 

https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-bakanligi-personel-sinav-basvurusu

Yukarıdaki linke tıklayın ve açılan sayfada  ŞİMDİ KİMLİĞİMİ DOĞRULA linkine tıklayın. Daha sonra e Devlet şifrenizle giriş yapıp müracaatınızı yapın.