İçişleri Bakanlığı Kamu Personel Alımı Başvurusu 2 Kasım'da Başlıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda KPSS puanı ile kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. İlana başvurular 2 Kasım'da başlıyor.

İçişleri Bakanlığı Kamu Personel Alımı Başvurusu 2 Kasım'da Başlıyor

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu başlıyor.

İçişleri Bakanlığı Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 30 adet İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosuna kamu personeli alımı yapacağını duyurmuştu. Geçtğimiz hafta yayımlanan ilan ile ilgili bir açıklama yapıldı ve başvurunun 2 Kasım 2020 'de e devlet kapısı üzerinden başlayacağına yer verildi.  Bakanlık tarafındna yayımlanan duyuruda başvurunun detaylarına yer verildi. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda İçişleri Bakanlığı kamu personeli alımının başvuru bilgilerine yer verdik.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana müracaat edecek adayların aşağıdaki koşulları sağlaması gerekmektedir:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

- Giriş (sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar),

- Sınavın yapılacağı dönemde son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP23” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak.

SINAV YAPILACAK

İlana başvuru yapacak adaylar, 08-11 Aralık 2020 tarihleri arasında Ankara’da sözlü mülakat aşamasına alınacak. İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosu için yapılacak sözlüm ülakat sonucunda başarılı sayılan adaylar işbaşı yapacak. 

MÜRACAAT TARİHİ

İlana başvurular 2 Kasım'da başlayacak. e Devlet sayfası üzerinden , “2020-2021 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu” sayfası üzerinden müracaatlar alınacak. Adaylar başvurularını 6 Kasım tarihine kadar yapabilecek. 

Başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili "KPSSP23 başarı puan sıralamasına göre belirlenen giriş (sözlü) sınavına katılacak adaylara ait kesin olmayan değerlendirme sonuç listesi 11 Kasım 2020 tarihinde Bakanlığımız www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir" denildi.