İçişleri Bakanlığı 80 Memur Alımı Başvuruları Başladı Şartlar Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından uzman yardımcısı kadrosuna 80 memur alımı için başvurular başladı. Kimler başvuru yapabilecek, şartlar neler?

İçişleri Bakanlığı 80 Memur Alımı Başvuruları Başladı Şartlar Belli Oldu

Kamu kurumları personel alımı işlemleri devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından uzman yardımcısı kadrosu iç.in yayımlanan ilanın başvuruları başladı. Son gün 23 Aralık.

Başvuruları onaylanan adaylar giriş (sözlü) sınavına alınacak.

Eğitim Şartı

Başvurular sadece lisans mezunlarına yönelik olacak. lisans mezunları arasında aşağıdaki bölüm mezunları başvuru yapabilecek, işte o kadrolar;

- Hukuk, Kamu Yönetimi, Maliye, İktisat, İşletme, Ekonomi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Maliye, Ekonometri, Yerel Yönetimler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, İstatistik ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte/ Bölümleri: KPSS Puan türü P32 (54 PERSONEL)

- Endüstri Mühendisliği Bölümü: KPSS Puan türü P1 (2 PERSONEL)

- Bilgisayar Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Bölümü: KPSS Puan türü P (6 PERSONEL)

- İletişim Fakültesi: KPSS Puan türü P3 (2 PERSONEL)

- Hukuk Fakültesi: KPSS Puan türü P4 (10 PERSONEL)

- İnşaat Mühendisliği Bölümü: KPSS Puan türü P1 (2 PERSONEL)

- Makine Mühendisliği Bölümü: KPSS Puan türü P1 (2 PERSONEL)

- Mimarlık (Mimarlık programı): KPSS Puan türü P1 (2 PERSONEL)

KPSS Şartı Var Mı?

Adaylar başvurularını 2021 veya 2022 KPSS puanlarıyla yapabilecek. başvuru için yukarıdaki ilgili puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor.

Yaş Şartı

1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. (01/01/1988 tarihinden sonra doğanlar başvuru yapabilir.)

Başvuru Genel Şartları

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak gerekiyor.

Giriş Sınavı

Giriş sınavı sözlü olacak şekilde yapılacaktır. KPSS puan sıralamasına göre alınacak kadronun 4 katı kadar aday belirlenip sınava alınacaktır. Ayrıca adaylar KPSS puan türlerine ve öğrenim bölümlerine göre en fazla 3 tercihte bulunabilecek.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Giriş sınavına başvuru yapmak isteyen adaylar için başvuru süreci 19 Aralık 2022 tarihinde başladı. Adaylar başvurularını 23 Aralık 17.30’a kadar yapabilecektir. Başvurular, Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alınacaktır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /