İçişleri Bakanlığı 300 Memur Alımı Başvuruları Başladı İşte Şartlar ve Detaylar

İçişleri Bakanlığın beklenen personel alımı başvuruları başladı. İl Planlama Uzman Yardımcısı kadrosu için 300 kamu personeli alınacak.

İçişleri Bakanlığı 300 Memur Alımı Başvuruları Başladı İşte Şartlar ve Detaylar

İçişleri Bakanlığı tarafından İl Planlama Uzman Yardımcılığı kadrosu için sınavla 300 personel alımı yapılacak. 30 Ocak 2023 tarihi itibariyle başvurular bugün itibariyle başladı.

KPSS Şartı

Lisans mezunu adaylar arasından yapılacak alımlarda başvurular 2021-2022 KPSS puanlarıyla yapılacak. Başvurular için aşağıdaki tabloda belirtilen puan türlerinden 70 ve üzeri puan almak gerekiyor.

Alım Yapılacak Kadrolar ve KPSS Puan Türleri

https://www.kamubulteni.com/images/upload/iciYleri_3.png

Başvuru Genel Şartları

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

2 – Yukarıda belirtilen bölümlerden veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen bölümlerden mezun olmak

3- 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 tarihinden sonra doğanlar başvuru yapabilir),

4- 2021-2022 KPSS’den yukarıdaki belirtilen puan türlerinden 70 ve üzeri puan almak

5- KPSS puanı en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere istenilen bölüm ve puan türlerine göre ilan edilen kadro sayısının en fazla dört katı aday arasına girmek. (sıralamaya giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş(sözlü) sınavına alınır)

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 30 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında Bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesindeki “Duyurular” bölümünde yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapacaktır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

- Adayların kimlik ve diğer bilgileri sisteme otomatik olarak gelecektir. Ancak bilgilerinde hata veya eksik olan adaylar bilgilerini güncelleme/düzeltme yapacaktır.

- Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine denklik gösterir belgelerini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

- E–Devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamada yer alan “Kişisel Bilgiler” sayfasında fotoğrafı otomatik gelmeyen adayların, Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğünün https://icisleri.gov.tr/personel internet adresinin “Personel Kimlik Kartı” sekmesinin “Personel Kimlik Kartında Kullanılacak Fotoğraf Standartları” bölümünde yer alan özelliklere uygun olarak çektirilmiş fotoğrafını (600x800 boyutlarında 300 dpi çözünürlükte) pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri zorunludur.

Adaylar, ilan edilen kadro unvanı için başvuru şartlarını taşımaları kaydıyla ilanda belirtilen öğrenim bölümlerine göre “Ekle” sayfasında yer alan “Talep Edilen Fakülte/Bölüm” açılır listesini kullanarak en fazla 2 fakülte/bölüm tercihinde bulunabileceklerdir. Adayların, açılır listeden seçecekleri her fakülte/bölüm için “Ekle” butonuna basmaları şarttır. Aksi takdirde sınav modülüne kaydedilmeyeceğinden doğacak hak kayıplarından ilgili adaylar sorumludur.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /