İçişleri Bakanı Soylu: MHP, AK Parti, CHP'li Belediyelerin Bazılarına Kayyum Atadık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında kayyum atanan belediyelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu: MHP, AK Parti, CHP'li Belediyelerin Bazılarına Kayyum Atadık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında kayyum atanan belediyelere ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP , AK AK Parti ve CHP'li bazı belediyelere FETÖ ile iltisaklı oldukları için kayyum atandığını, HDP'nin bazı belediyelerine de kayyum atandığını söyleyen Soylu, terör örgütünü destekleyenlerden hesap sorulmaya devam edileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, "Kayyum ile ilgili bir cümle açıklama yapmam lazım, Kayyumla alakalı, CHP'nin de , MHP'nin de AK Parti'nin de partilerinin de bir takım belediyelerini görevden aldık. FETÖ ile iltisaklı olanlara kayyum atadık. Kanun net ve açıktır. Terörle iltisaklı belediyelere kayyum atanır.Öte yandan, HDP'nin de içinde bulunduğu bazı belediyelere kayyum atamadık, çünkü onlar terörle iltisaklı olduğu için almamıştık, bir veya iki belediye var böyle. Kars Kağızman dahil olmak üzere. Ve yine burada bir ilçe belediyesi var, orada kendi kendilerine seçtiler. Terörle iltisaklı belediyelere kayyum atanır, kayyumla idare edilir. Bu FETÖ için de PKK için de geçerlidir. Biz terörü destekleyenlerden hesap sormaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.