İçişleri Bakan Yardımcısından Bekçi Alımı ile İlgili Son Dakika Açıklamaları

TBMM İçişleri Komisyonu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç'in başlanlığında toplanarak Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başladı. Komisyon toplantısında çarşı ve mahalle bekçisi alımları, bekçilerin mezuniyet düzeyi ve yapılacak düzenlemelere dair önemli bilgiler paylaşıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısından Bekçi Alımı ile İlgili Son Dakika Açıklamaları

TBMM İçişleri Komisyonu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç başkanlığında toplanarak Çarşı ve Mahalle Bekçilerine yönelik düzenleme teklifini görüşmeye başladı.

1995 YILINDAN ÖNCE İSTİHDAM EDİLEN 1658 BEKÇİ GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Teklif sahibi olarak komisyona bilgi veren AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin asayişin sağlanmasında büyük öneme sahip olduğunu belirterek, 1995 yılı öncesinde bkeçi sayısının 19 bine kadar ulaştığını fakat 2015 yılında bekçi sayısının 3 bin 520'ye düştüğünü hatırlattı. 1995 öncesinde göreve başlayan ve aktif olarak görev yapan 1658 bekçi olduğunu söyleyen Dülger, artan ihtiyacın karşılanması için 2016 yılında seneler sonra ilk kez ilana çıkıldığını söyledi. 

2020 yılında istihdam süreci devam eden 8 bin 242 çarşı ve mahalle bekçisinin atamasının yapılmasını beklediklerini belirten Dülger, bekçilerin özlük, mali ve disiplin işlemlerinde yapılacak düzenlemelerin hali hazırdaki karışıklığın önüne geçebileceğini söyledi. 

BEKÇİ SAYISI 21 BİNİ GEÇTİ

Bu arada komisyonda konuşan Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, 7 bin 254 üniversite mezununn bekçi olarak istihdam edildiğini, lise mezunlarından 12 bin 912, ortaokul mezunu ise 119 kişinin bekçi olarak görev yaptığını söyledi. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, bekçi sayısının an itibariyle 21 bin 318'e yükseldiğini söyledi.

YENİ BEKÇİ ALIMI HABERLERİNİ TAKİP ETMEK SON DAKİKA GELİŞMELERİNDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLA VE ABONE OL.