Huzurevlerinde Koronaya Karşı Yeni Sistem

Son dakika haberi: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu ve huzurevlerinde yeni sistemi açıkladı.

Huzurevlerinde Koronaya Karşı Yeni Sistem

Huzurevlerinde yeni dönem.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada  Yeni Koranavirüse (Covid-19) karşı yaşlıların en fazla riski taşıyan grupta olduğunu belirterek, huzurevlerini yakından takip etmek üzere, ülke genelinde ‘Takip İzleme Birimleri’ oluşturduklarını açıkladı.

Bakanlığına bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde ‘Merkez İzleme Birimi’ oluşturduklarını da aktaran Selçuk, huzurevlerinden gelen veri ve bilgileri analiz ve anlık takip edebilmek için Takip İzleme Birimleri kurduklarını belirtti. 

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, huzurevlerini yakından takip ettiklerini söyleyerek, “Gerek görülmesi halinde, kuruluşlarımızda oluşturulacak ‘Sosyal İzolasyon Odaları’, ‘Sosyal İzolasyon Katı’ ve burada çalışacak sabit personellerin belirlenmesi için hazırlıklarımızı tamamladık.” ifadelerini kullandı. 

Bakan Selçuk, henüz yaşlı kabulü yapılmayan ve yeni açılacak huzurevlerinin, tanımlara uygun ‘Sosyal İzolasyon Kuruluşu’ olarak dizayn edilmesi ve gerektiğinde devreye alınması için de çalışmalarını tamamladıklarını belirtti. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA