Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı! O bölümlerden mezun olana müjde

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıktan ve kamudan personel alımının yapılacağı bildirildi. Peki başvuru koşulları nelerdir? Başvuru nereye ve nasıl yapılır? İşte detaylar..

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı! O bölümlerden mezun olana müjde

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Merkezi Finans ve İhale Birimi'ne açıktan ve kamudan personel alımına ilişkin online başvuruları başlattığı bildirildi. Personel alımına ilişkin detaylar ortaya çıkmaya başladı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NA PERSONEL ALIMI

BAŞVURU ŞARTLARI (AÇIKTAN)

Kayıt olabilmek için adayların 657 DMK şartlarını taşıması, 35 yaşını geçmemiş olması, YDS İngilizce puanının 80 ve üzeri olması, grup kayıtlarında 2022 veya 2023 KPSS puanının 80 ve üzeri olması, 2. gruba başvururken KPSS 2022'den 80 ve üzeri puan almış olmak.

Birinci grup açık uzman personel kadrolarına başvurmak için elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, fiziki mühendislik, elektronik ve iletişim mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgi sistemleri mühendisliği, kontrol ve otomasyon mühendisliği alanlarında diplomaya sahip olmak gerekir. İkinci grup destek personeli kadrolarına başvurabilmek için “bilgisayar teknolojisi eğitimi ve öğretimi” alanından mezun olmak gerekmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı

BAŞVURU ŞARTLARI (KAMUDAN)

Başvuru yapmak için 657 DMK şartlarını karşılaması genel bütçe kapsamında kamu idaresi kurumları, özel bütçeli idare kurumları ve sosyal güvenlik kurumlarından birisinde çalışıyor olması, bünyesinde ücretsiz izne veya geçici görevlendirmeye uygun çalışan bulunması gerekiyor. Ayrıca, YDS'den de 80 ve üzeri puan almış olmak gerekmektedir.

Uzman Personel kadrosu için başvurularda Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği ve son 3 yıl Matematik ya da İstatistik” mezunu olunması gerekmektedir.

BAŞVURU NEREYE VE NASIL YAPILACAK?

Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi'nde devlet personeli alımına yönelik 18 Nisan 2024 tarihine kadar online başvuru yapılabilecek. Başvuru sahipleri online olarak başvuru yapabilecek. Kılavuz bilgilerine ise, 'https://www.cfcu.gov.tr/tr/announcement/66197' adresinde ulaşılabilir.