Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımında Mezuniyet Şartları ve Diğer Detaylar Belli Oldu

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na uzman yardımcılığı giriş sınavı ile 100 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımında Mezuniyet Şartları ve Diğer Detaylar Belli Oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımında Mezuniyet Şartları ve Diğer Detaylar Belli Oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi internet sayfasının yanı sıra alımlarla ilgili DPB ve BİK'te de duyuru yayımlanırken, "Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında boş bulunan toplam 100 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı kadrosu için giriş sınavı yapılmak suretiyle aşağıda belirtilen alanlarda ve sayılarda Ankara ve İstanbul’da görev yapmak üzere Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı alınacaktır." ifadelerine yer verildi.

SON DAKİKA: MEMUR ALIMI HABERLERİ ve DAHA FAZLASINI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLA.

Duyurularda kontenjan dağılımı aşağıdaki gibi oldu: 

MEMUR ALIMI BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 100 memur alımı için giriş sınavı Ankara2da yapılacak. Başvuru işlemleri için 7 Şubat 2020 tarihi belirlenirken başvuru yapacak adayların başvuru özel şartlarının yanı sıra genel şartları da dikkatle incelemesi gerektiği bildirildi. Buna göre sınav başvuru şartları aşağıdaki gibi oldu: 

Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvuracak adaylarda son başvuru tarihi (07/02/2020) itibarıyla aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır. A- Genel Şartlar a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, b) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1985 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir), c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler, mimarlık, mühendislik, fen-edebiyat, iletişim fakülteleri ile diğer fakültelerin veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarının TABLO 1 ve TABLO 2’de belirtilen öğrenim dallarından (bölümlerinden) mezun olmak, ç) İngilizce diline ilişkin olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) veya buna denkliği T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliği bulunan başka bir sınavdan en az 70 puan aldığına yönelik geçerli belgeye sahip olmak, d) ÖSYM tarafından 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (KPSS) katılmış ve özel şartlar bölümünde belirtilen geçerli puana sahip olmak, e) Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak.

SINAV ÖZEL ŞARTLARI

BAŞVURU TARİHLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı Sınav başvuru tarihleri 27.01.2020 - 27.02.2020 olarak belirlendi. Başvuru işlemleri www.hbm.gov.tr adresinden online yapılacak. Başvuru sürecine dair detaylı bilgilendirme, sınav şekli ve daha fazlası için lütfen TIKLAYIN.pdf