Hazine ve Maliye Bakanlığı 70 Şehirde Memur Alımı İlanı Yayımladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı 70 şehirde taşra teşkilatında 150 Defterdarlık Uzman Yardımcısı alım ilanı yayımlandı başvurular başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 70 Şehirde Memur Alımı İlanı Yayımladı

Geçtiğimiz hafta duyurulan 150 Defterdarlık Uzman Yardımcısı giriş sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı. Bakanlık tarafından yayımlanan ilanda lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği kadrolar için başvurular bugün itibariyle başladı.

Öğrenim Şartı

Açılan kadrolara başvuru yapmak isteyen adaylar için en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile diğer fakültelerin veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak şartı bulunuyor.

KPSS Şartı

Başvuru yapmak isteyen adaylar 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS’den KPSSP45, KPSSP46, KPSSP47 veya KPSSP48 puan türlerinden herhangi birinden 70 ve üzeri puan almak şartı bulunuyor.

Başvuru Genel Şartları

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) 1 Ocak 2023 itibarıyla otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir),

c) Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak.

d) yukarıda belirtilen puan türlerinden herhangi birinden 70 ve üzeri puan almak (Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için sahip oldukları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır).

Giriş Sınavı Hakkında

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olacaktır. Yazılı sınavda test uygulaması olacak. Giriş sınavının yazılı bölümü, 11/02/2023 (Cumartesi) tarihinde Ankara’da yapılacaktır.

Giriş sınavı tarihi, sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile bunların sınava giriş yerleri Hazine ve Maliye Bakanlığı (www.hmb.gov.tr) internet sayfasında ilan edilecektir. Adaylar sınav bilgilerini Kariyer Kapısı Platformu üzerinden görüntüleyecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 2 Ocak saat 09.00’dan itibaren 13 Ocak saat 18.00’e kadar yapabilecek. Adaylar başvurularını (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaktır.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar

Adayların başvuru bilgileri sisteme otomatik olarak yüklenecektir, ancak başvuru bilgilerinde hata olanlar bilgilerini güncellemek zorundadır.

Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denklik belgesi olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine denklik belgesini pdf ya da jpeg formatında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Adaylar; istenilen diğer bilgilerini beyan ederek belgelerini pdf ya da jpeg formatında yükleyeceklerdir.

İllere Göre Kadro Dağılımı

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /