Hazine ve Maliye Bakanlığı 50 Personel Alımı İlanı Yayımladı Başvuru Şartlarına Dikkat

Taşra teşkilatlarında boş bulunan kadrolarda istihdam edilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 50 Muhasebe Denetmen Yardımcısı alınacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 50 Personel Alımı İlanı Yayımladı Başvuru Şartlarına Dikkat

Sınavla yapılacak alımlara 2021 ve 2022 KPSS ile başvuru yapılacak. Başvuru için KPSS P47 ve KPSS P48 puan türlerinden 75 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor.

Yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı sınav yapılacak. Sözlü sınava katılmak için yazılı sınavdan başarılı olmak gerekiyor.

Giriş Sınavına Başvuru Şartları

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren iktisadi ve idarî bilimler, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, hukuk fakültelerini ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak,

c) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2021 veya 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS), KPSSP47 veya KPSSP48 puan türünden en az 75 (Yetmiş beş) puana sahip olmak (Adaylar başvurularını belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için sahip oldukları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır),

ç) Giriş sınavının yazılı aşamasının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir),

d) Daha önce giriş sınavına en fazla iki kez katılmış olmak,

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 19 Aralık – 30 Aralık 2022 tarihleri arasında yapacaktır. Başvurular, e-Devlet üzerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı/Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden yapılacak.

Başvuru yapacak adaylar bilgileri sisteme otomatik olarak yüklenecek, başvuru bilgilerinde eksik yada hata olanların bu bilgileri düzeltmesi gerekiyor.

Sınav Tarihi ve Şekli

Giriş sınavının yazılı oturumu 18 Şubat 2023 tarihinde saat 10.00’da Ankara’da yapılacaktır. Sınava katılma şartlarını taşıyanlar içinde en yüksek puandan başlayarak 1.000 kişi sınava alınacaktır.

İLAN METNİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /