Hazine ve Maliye Bakanlığı 455 Memur Alacağını Duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı 455 memur alacağını duyurdu. KPSS puanı ile 455 memur alımı açısından koşullar ve müracaat detayları da belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımı için kolları sıvadı. Resmi gazetede ilan edilen habere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki eksiklikleri gidermek amacıyla 3 farklı ilan duyuruldu. Söz konusu ilan edilen haberlere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde memur kadrosunda istihdam edilmek üzere 455 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 455 Memur Alacağını Duyurdu

Hazne ve Maliye Bakanlığı Hangi Kadrolarda Alım Yapacak?

  • Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımları 455 kişilik kadro ile aşağıda maddeler halinde sıralanan unvanlarda yapılacak. Her pozisyon için farklı başvuru tarihi ile ilan bulunuyor.
  • Bilişim personeli 15,
  • Uzman yardımcısı 40,
  • Mali Hizmetler uzman yardımcısı 400


Başvuracak Adaylarda Hangi Şartlar Aranıyor?

  • Genel itibariyle adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinde belirtilmiş hükümleri taşımaları gerekir,
  • Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmakla beraber kamu haklarından mahrum bulunmamak, 
  • Görevini yapmasına mani olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, 
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 
  • Erkek adayları için askerliğini yapmış ya da askerlik ile ilgisi bulunmamak.

Alımlarda KPSS Şartı Aranıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı memur alımları KPSS puanı ile yapılacak. Buna göre başvuracak adayların 2020 ya da 2021 senelerinde yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gerekir.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Alımı İlanı Detayları Neler?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 kişilik kadro ile Mali Hizmetler uzman yardımcısı alımı yapacağını resmi gazetede duyurdu. Başvuru açısından adaylardan KPSS puanından en az 70 puan almış olmaları koşulunu arıyor. İlan için başvuru tarihleri değiştirilmiş olup müracaatlar 27 Ekim ile 2 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak.


Uzman Yardımcısı Alım İlanı Detayları Neler?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Ankara'da 2 farklı alanda memur alımı yapacak. Buna göre hukuk fakültesi mezunu 10 memur ile Siyasal Bilgiler, iktisat, işletme, İktisadi ve İdari Bilimler mezunu 30 memur alımı yapılacak. KPSS puan türlerinden puan almış olma koşulu aranıyor. Başvuruların en az 16 Eylül 2022 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Bilişim Personeli Alımı İlanı Detayları Neler?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 15 kişilik Bilişim kadrosu ile 1 Bilgi güvenliği uzmanı, 4 yazılım geliştirme uzmanı, 1 veri mühendisi, 1 sistem yöneticisi, 1 kıdemli Bilgi güvenliği uzmanı, 1 veri analisti 1 uzman veritabanı yöneticisi, 1 kıdemli uzman veri tabanlı yöneticisi, 1 kıdemli altyapı ve sistem mimarı alacak. P3 puan türünden puan alma şartıyla beraber başvuruların en geç 19 Eylül 2022 tarihine kadar yapılmış olması gerekiyor.