HAVELSAN Personel Alım Kriterlerini Paylaştı

HAVELSAN tarafından yayımlanan duyuruda personel alım şartları yayımlandı. İş başvurusunda bulunacak adayların gireceği sınavlar ve bu sınavlarda alması gereken puanlar belirlendi.

HAVELSAN Personel Alım Kriterlerini Paylaştı

Türkiye'nin savunma, simülasyon, bilişim, ülke güvenliği ve siber güvenlik alanlarında 39 yıldır hizmet veren ve yeni nesil teknolojiler sunan HAVELSAN tarafından iş başvurularında uygulanacak sınavların kriterleri açıklandı. Ön lisans, lisans, lisansüstü ve doktora mezunları için farklı sınavlar uygulanacak.

HAVELSAN tarafından paylaşılan personel alım kriterleri;

Teknik Uzmanlık Sınavları

Lisans ve/veya Üstü Mezunu Adaylar İçin İşe Alım Kriterleri

En az 3 (üç) yıllık benzer iş deneyimine sahip olan adaylardan; Teknik Uzmanlık Sınav sonucu istenmez, Teknik Mülakat sonucu başarı puanı esas alınır.

En az 3 (üç) yıllık benzer iş deneyimine sahip olmayan adaylar için aşağıdaki kriterlerden birini sağlamış olmak esas alınır.

- Mezuniyet Notu + (10000 / Üniversiteye Giriş Sırası) + Ek Puan ≥ 3.00 ise Teknik Uzmanlık Sınavı sonucu istenmez. Teknik Mülakat sonucu başarı puanı esas alınır.

- Mezuniyet Notu + (10000 / Üniversiteye Giriş Sırası) + Ek Puan <3.00 ise Teknik Uzmanlık Sınav sonucu (yukarıda verilen tabloda yer alan kriterlere uygun olacak şekilde) istenir ve Teknik Mülakat sonucu ile birlikte değerlendirilir.

Adaylara aşağıdaki ek puan kriterlerini sağlamaları halinde ek puan verilebilir.

- Yüksek Lisans mezuniyeti, Lisans not ortalamasına 0,2 ek puan olarak eklenecektir

- KPSS ≥ 75 (Teknik bölümler için KPSSP1, İdari Bölümler için KPSSP3, Ön Lisans Mezunları KPSS93) sağlayanlar için not ortalamasına 0,1 ek puan olarak eklenecektir

Doktora Mezunu Adaylar İçin İşe Alım Kriterleri

Doktora derecesine sahip adaylardan Teknik Uzmanlık Sınav sonucu istenmez, Teknik Mülakat sonucu başarı puanı esas alınır.

Ön Lisans Mezunları Adaylar İçin İşe Alım Kriterleri

En az 3 (üç) yıllık benzer iş deneyimine sahip olan adaylardan; Teknik Uzmanlık Sınav sonucu istenmez, Teknik Mülakat sonucu başarı puanı esas alınır.

En az 3 (üç) yıllık benzer iş deneyimine sahip olmayan adaylardan; HAVELSAN Sınavı sonucu (yukarıda verilen tabloda yer alan kriterlere uygun olacak şekilde) istenir ve Teknik Mülakat sonucu başarı puanı ile birlikte değerlendirilir.

Aday Mühendisler / Aday Uzmanlar için İşe Alım Kriterleri

Genel Not Ortalaması + (10000 / Üniversiteye Giriş Sırası) ≥ 3.00 ise Teknik Uzmanlık Sınavı sonucu istenmez. Teknik Mülakat sonucu başarı puanı esas alınır.

Genel Not Ortalaması + (10000 / Üniversiteye Giriş Sırası) < 3.00 ise Teknik Uzmanlık Sınav sonucu (yukarıda verilen tabloda yer alan kriterlere uygun olacak şekilde) istenir ve Teknik Mülakat sonucu ile birlikte değerlendirilir.

Yabancı Dil Sınavları:

Yabancı dil bilgisi iş tanımı kapsamında gerekli değilse, adaylardan yabancı dil sınav sonuç belgesi istenmez.

Yabancı dil bilgisi iş tanımı kapsamında gerekli ise;

Lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrenimlerinden en az birinin tüm derslerinde yabancı dilde öğretim veren bölümlerinden mezun olan adaylardan yabancı dil sınav sonuç belgesi istenmez.

Yabancı Dil Sınav sonucu (aşağıda  verilen tabloda yer alan kriterlere uygun olacak şekilde) istenir.

BAŞVURU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /