Hakimler ve Savcılar Kurulu Şoför Büro Personeli ve Hizmetli Alımı

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından üç farklı kadro için personel alımında sona gelindi. Başvurular bugün sona eriyor.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Şoför Büro Personeli ve Hizmetli Alımı

Hakimler ve Savcılar Kurulu personel alımı ilanı yayımlandı. Gelen sözleşmeli personel alımı ilanına göre Hakimler ve Savcılar Kurulu ( HSK ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli personel alımı yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 27 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.
Hangi Kadrolarda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?
-15 Sözleşmeli Büro Personeli,
-5 Sözleşmeli Şoför,
-7 Sözleşmeli Hizmetli,
Başvuru Süresi Ve Tarihleri Belli Oldu!
Hakimler ve Savcılar Kurulu sözleşmeli personel alımı için başvuru süreci 30 Mayıs 2022 tarihi ile başladı en geç 3 Haziran 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli olacak.

Başvurmak isteyen adaylar başvurularını sadece www.hsk.gov.tr internet adresinde yer alan “2022 yılı 4/B Sözleşmeli Personel Giriş Sınavı İş Talep Formu” nu temin ederek ilgili tüm kısımları doldurmak suretiyle gerekli belgelerle birlikte Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliğine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Tarihleri: 30 Mayıs - 3 Haziran 2022

Başvuru Adresi: Emniyet Mahallesi, Mevlana Bulvarı No:36 Yenimahalle / ANKARA Adayların www.hsk.gov.tr internet adresinde yer alan “2022 yılı 4/B Sözleşmeli Personel Giriş Sınavı İş Talep Formu” nu temin ederek ilgili tüm kısımları doldurmak suretiyle gerekli belgelerle birlikte Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliğine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir
Başvuru Genel Şartları Ne Olacak?
HSK sözleşmeli personel alımı başvuruları için genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda;

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
-Kamu haklarından mahrum olmamak,
-Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
-Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
-Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
-Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
-Kadrosuna Özel Başvuru Şartları:
KPSS Şartı Ne Demek ?
Sözleşmeli büro personeli pozisyonu için; ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları KPSSP(3), ön lisans mezunları KPSSP(93) ve lise mezunları KPSSP(94) puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Sözleşmeli şoför ve hizmetli pozisyonu için; ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları KPSSP(3), ön lisans mezunları KPSSP(93) ve lise mezunları KPSSP(94) puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Yaş Şartı:
Son başvuru günü olan 03/06/2022 tarihi itibarı ile 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2020) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmak (1 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar),

Pozisyonuna Göre Eğitim Şartı:
Sözleşmeli büro personeli için Fakülte/yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret ya da bilgisayar bölümlerinden mezun olmak veya en az lise ve dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı ya da kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına (usulüne uygun sertifika veya kurs bitirme belgesi ibraz etmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir) sahip bulunmak.

Sözleşmeli şoför pozisyonu için en az lise veya dengi okul mezunu olmak ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan, 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik uyarınca 1 Ocak 2016 tarihi öncesi itibariyle en az B sınıfı, 1 Ocak 2016 tarihi sonrası itibarıyla ise en az D1 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.
Hizmetli için en az lise veya dengi okul mezunu olmak şartı aranmaktadır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /