Haberlerimizden Sonra Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den Personel Alımı Açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanlığı 2019 yılı personel alımı duyurusu bekleyen yüzbinlerce genci yakından ilgilendiren açıklamalar Bakan Pakdemirli'den geldi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ardından iki bakanlığın birleştiğini norm kadro konusundaki çalışmaların sürdüğünü belirten Pakdemirli, 10-20-50 bin gibi sayılarda personel alımı yapılmayacağı sinyalini verdi.

Haberlerimizden Sonra Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den Personel Alımı Açıklaması!

Haberlerimizden Sonra Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'den Personel Alımı Açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sonsöz TV'deki personel alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ardından iki bakanlığın birleştiğini ve personel sayısının 150 bin civarına ulaştığını, buna 10 bin, 20 bin ekleme yapılmasının söz konusu olmadığını, sadece ihtiyaç halinde alımların olabileceğini belirtti.

BAZI ALANLARDA İHTİYAÇ VAR, GEREKLİ ATAMALAR YAPILIR

Bakan Pakdemirli, " Bizim iki bakanlığımız birleşti, şu an 152 bin kişiyiz, buna 10 bin, 20 bin, 50 bin eklenebilir mi? İhtiyaç varsa eklenebilir. Şu an bizim çalışmalarımız bitmiş değil. Norm çalışmalarımız biter bitmez, biz ihtiyaç varsa, bunu tabi ki bizle değil, sn. Hazine ve Maliye bakanımızla görüşürüz, izin çıkarsa bu çalışmaları yaparız.  Seçim öncesinde bakanlığımızın böyle bir gündemi yok. Norm kadro çalışmalarımız biter bitmez, bu konuyla ilgili çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bazı alanlarımızda ihtiyaç var, bir kaç yerde ihtiyaç var gözüküyor. Gerekli atamalar yapılır." dedi.

ESKİ BAKAN FAKIBABA'NIN 10 BİN PERSONEL SÖZÜ HAVADA KALDI

Eski Tarım Bakanı Fakıbaba, 10 bin personel alımıyla ilgili TBMM'de ve çeşitli mecralarda açıklamalarda bulunmuş, adaylar uzun süredir bu ilanın gelmesini beklemişti. Fakat o alımın yapılmayacağını söylemek, son zamanlarda gelen açıklamalara bakıldığında yanlış olmayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın personel alımlarıyla ilgili seçimden sonra nasıl bir yol çizeceği ise hala merak konusu.