Günlüğü 2000 TL'ye çalışacak personeller aranıyor! Bizzat sektörden talep geldi

Artan inşaat maliyetleri de konut fiyatlarını doğrudan etkilemeye başladı. Sektör temsilcileri bir taraftan istihdamı artırmaya çalışıyor.

Günlüğü 2000 TL'ye çalışacak personeller aranıyor! Bizzat sektörden talep geldi

İnşaat maliyet endeksi Kasım 2023'te bir önceki ay verilerine göre yüzde 1,52, geçen yılın aynı ay verilerine göre ise yüzde 66,49 arttı.

"Maliyetler yukarı ivmede"

Nexonya Yönetim Kurulu'nun başkanlık görevini yürüten Ali Koray Vural, konuyla ilgili açıklamasında “Artan inşaat maliyetleri konut fiyatlarını etkilemekte. Merkez Bankası 2024 yılına kadar %36 enflasyon hedefliyor. Bu hedefte ilerleme sağlanırsa rakamlar daha istikrarlı hale gelecektir. Ancak buradaki işçilik maliyetlerindeki artış, hammadde artışından daha belirgin. Çünkü kalifiye elemanlar konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Günlük 2.000 TL maaşla bile eleman bulmakta zorlanıyoruz. Mavi yakalıların ücretleri beyaz yakalıların maaşlarını geçti. Personel eksikliği aynı zamanda işçilik maliyetlerini de artırıyor” ifadelerini kullandı.

Günlüğü 2000 TL'ye çalışacak personeller aranıyor

"Gebze ve Pendik'te hareketlenme başladı"

Ali Koray Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Konut sektöründe faaliyetleri bulunan firma olarak genel merkezde 50 çalışanımız bulunmaktadır. Şantiyelerde çalışan ortalama 400 çalışanımız ve işbirliği yaptığımız ilişkili tarafların taşeron çalışanları bulunmaktadır. Uzmanlık bizim en büyük önceliğimizdir. Bu bağlamda mimar, mühendis, satın alma gibi farklı departmanlarda kadınların istihdam edilmesini her zaman memnuniyetle karşılıyoruz. Yıl içerisinde Gebze ve Pendik'te iki yeni projeye start vereceğiz. Pendik projemizin içinde ticari alanlar da bulunacak. Şantiyelere 300 kişiyi daha işe alacağız. Proje yöneticileri, şantiye yöneticileri, saha mühendisleri ve inşaat mühendislerinden oluşan yeni iş alanlarımıza 2024 yılının ilk çeyreğinde işe alımlara başlayacağız.”