Güncel kamu KPSS'li memur alımları! GSB 25 devlet memuru alımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, istihdam amaçlı güncel kamu KPSS'li memur alım ilanını duyurdu. GSB, 25 devlet memurunun alımının yapılacağını duyurarak nitelikli adayları bekliyor.

Güncel kamu KPSS'li memur alımları! GSB 25 devlet memuru alımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, boş bulunan Müfettiş Yardımcılığı kadroları için GSB memur alımı gerçekleştirecektir. Bu alımlar Genel İdare Hizmetleri sınıfı içerisinde yer almaktadır.

GSB Güncel Kamu KPSS'li Memur Alım Şartları

GSB'nin güncel kamu KPSS'li memur alımı için adaylardan aradığı şartlar şunlardır:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
  • 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,
  • Sağlık durumu, ülkenin herhangi bir yerinde görev yapmaya ve farklı iklim koşullarında yolculuk etmeye elverişli olmak,
  • 2022 ve 2023 KPSS (A Grubu) KPSS P-48 puan türünden 80 ve üstü puan elde etmek.

GSB Devlet Memuru Alım Başvuruları

Başvurular 11 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden veya Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer internet adresi üzerinden yapılabilecektir. Başvuruların eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanması önemlidir.

personel6.webp

Alım Süreci ve Sınav Aşamaları

GSB memur alım süreci iki aşamalı bir sınavı içermektedir: yazılı ve sözlü sınavlar. Bu sınavlar Ankara'da gerçekleştirilecektir. Yazılı sınav tarihi olarak 30 Eylül 2023 Cumartesi günü belirlenmiştir.

Katılım Bilgileri ve Duyurular

Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınavla ilgili diğer önemli bilgiler en az 15 gün öncesinden Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi internet sitesinde duyurulacaktır. Adaylar, bu duyuruları takip ederek sınavla ilgili güncellemeleri zamanında öğrenebileceklerdir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı'nın güncel kamu KPSS'li memur alım ilanı, nitelikli adayları istihdam sürecine dahil etmek üzere bekliyor. Bu alımlara uygun adayların başvurularını eksiksiz ve doğru bir şekilde yapmaları önemlidir. Sınavlara katılan adayların süreci dikkatle takip ederek gereken bilgi ve belgelere sahip olmaları büyük bir önem taşımaktadır.