Göç İdaresi Memur Alımı Yapacak - İl Göç Uzman Yardımcısı Alımı Başvuru Şartları Netleşti

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 200 İl Göç Uzman Yardımcısı alımı için başvuru şartları belli oldu. Devlet Personel Başkanlığı, Resmi Gazete, Göç İdaresi'nin resmi sayfası ve çeşitli basın yayın kuruluşu aracılığıyla bugün yayımlanan resmi duyurularda, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne toplam 220 personel alımı yapılacağı bu alımlardan 200'ünün İl Göç Uzman Yardımcısı unvanı için gerçekleşeceği bildirilmişti. 8'inci ve 9'uncu derecelerde toplam 200 İl Göç Uzman

Göç İdaresi Memur Alımı Yapacak - İl Göç Uzman Yardımcısı Alımı Başvuru Şartları Netleşti

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nce yayımlanan İl Göç Uzman Yardımcısı alımı duyurusunda, "İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında boş bulunan Genel İdare Hizmetleri Sınıfından (GİH) 8 inci ve 9 uncu derecelerden toplam (200) adet İl Göç Uzman Yardımcısı kadrosuna 11 Temmuz 2013 tarihli ve 28704 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan İl Göç Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri uyarınca İl Göç Uzmanı olarak yetiştirilmek üzere giriş sınavı ile İl Göç Uzman Yardımcısı alınacaktır. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacaktır. Yazılı sınav başvurularının alınması ve yazılı sınav, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne yaptırılacaktır." ifadelerine yer verilirken, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün sözlü sınavı kendi bünyesinde gerçekleştireceği belirtildi.

BAŞVURU YAPACAK ADYALARIN KPSS ŞARTINA DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR

İl Göç Uzman yardımcısı alımı için başvuru yapmak isteyen adayların 657 Sayılı DMK'nın 48'inci maddesindeki genel şartların yanı sıra lisans mezunu olması gerektiği KPSS ile ilgili ise, "Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP26, KPSSP31, KPSSP36, KPSSP41 puan türlerinden herhangi birinden 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; alınacak İl Göç Uzman Yardımcısı sayısının 20 katı aday arasına girmek" şartını yerine getirmesi gerektiği belirtildi. Giriş sınavı başvuruları https://aybu.edu.tr/gpm/ adresinden online yapılacak.

YAŞ ŞARTI 35...

Başvuru yapacak adayların 35 yaşını aşmamış olması gerektiği bildirildi.

YENİ MEMUR ALIMI HABERLERİNİ TAKİP ETMEK, SON DAKİKA GELİŞMELERİNE GÖZ ATMAK VE DİĞER KADIN-ERKEK ADAYLARLA İLETİŞİME GEÇEREK BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLAYIN.