Göç İdaresi Başkanlığı 100 Personel Alımı İlanı Yayımladı

İçişlerine Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 100 İl Göç Uzman Yardımcısı alımı yapılacak.

Göç İdaresi Başkanlığı 100 Personel Alımı İlanı Yayımladı

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yer alan ilanda Genel İdare Hizmetleri sınıfında istihdam edilmek üzere 100 İl Göç Uzman Yardımcısı alımı için sınav yapılacağı duyuruldu. İki aşamalı olmak üzere sınav yazılı ve sözlü olacak şekilde hazırlanacaktır.

Başvuru Genel Şartları

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2- En az 4 yıllık eğitim veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

3- 2021 veya 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) KPSSP6, KPSSP7, KPSSP16, KPSSP21, KPSSP29, KPSSP30, KPSSP32, KPSSP36 puan türlerinden herhangi birinden 70 ve üzeri puan almış olmak.

4- 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.(01.01.1988 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir)

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını online olarak 30 Aralık 2022 tarihinden itibaren yapabilecek. online alınacak başvurularda son gün 9 Ocak 2023 olarak duyuruldu. Adaylar başvurularını e-Devlet-Göç İdaresi Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi. cbiko.gov.tr) adresinden belirtilen tarihler arasında yapabilecek.

Başvuru Ücreti

Sınav başvurusu yapan ve sınava girmek isteyen adaylar 12-20 Ocak 2023 tarihleri arasında başvuru ücreti olan 90 TL’yi Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğüne ait Halkbankası Ankara Anıt Şubesi TR83 0001 2009 4110 0044 0000 26 IBAN hesap numarasına açıklamalar kısmına adayın adı soyadı, TC kimlik numarası ve sınav adı (İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı) belirtilerek yatıracaktır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

Başvuru sırasında e-Devlet üzerinden mezuniyet bilgisi, KPSS puanı ve ikamet bilgileri alınacak olup, e-Devlet üzerinden erişilemeyen bilgiler beyan edilerek yüklenecektir.

Yazılı ve Sözlü Sınav

KPSS puanı olarak en yüksek puanlı adaydan başlanarak 20 katı kadar aday sınava alınacak. Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar daha sonra sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava, yazılı sınav sonucuna göre en yüksek puandan başlanarak 4 katı kadar aday alınacaktır.

Giriş Sınavının yazılı kısmı 29 Ocak Pazar günü saat 10.00’da Ankara’da yapılacaktır ve sınav 120 dakika sürecektir.

- Sınava başvuran adaylar için Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi tarafından hangi bina ve salonda sınava gireceklerini, sınav tarihini ve saatini gösteren Sınava Giriş Belgesi hazırlanacaktır. Adaylar bu belgelerini 23 Ocak 2023 tarihinden itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi https://sem.asbu.edu.tr/ internet adresinden edinecektir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /