GİB memur alımı tekrar başladı! KPSS'den bu puanı alanlara bal gibi fırsat

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 50 Memur Alımı Başvuruları Başlıyor.Cumhurbaşkanlığı SBB'de yayımlanan duyuruda, Gelir İdaresi..

GİB memur alımı tekrar başladı! KPSS'den bu puanı alanlara bal gibi fırsat

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Türkiye genelinde 50 memur alımı için başvuruların başlayacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı SBB tarafından yayımlanan duyuruda, başvuruda bulunacak adayların belirlenen şartları dikkatlice incelemeleri gerektiği vurgulandı. Ön başvuruların 7 Mart - 13 Mart 2024 tarihleri arasında alınacağı bildirildi.

GİB tarafından gerçekleştirilecek Devlet Gelir Uzman Yardımcısı alımı için adaylardan istenen şartlar arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşıma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ve sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma gibi kriterler bulunuyor. Ayrıca, belirli lisans bölümlerinden mezun olma, ÖSYM tarafından 2022 veya 2023 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavları'ndan belirli puanları almış olma ve usule uygun şekilde başvuru yapma şartları da aranıyor.

gib

Başvurular, ön başvuru süreci olarak 7-13 Mart 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. Ardından nihai başvurular 22-28 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. Geç Başvuru Günü ise 3 Nisan 2024 olarak belirlendi. Başvurular, ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek.

GİB, bu alım sürecinde adayların tapu kayıtları, Mernis kayıtları ve banka kayıtlarını karşılaştırmalı olarak inceleyerek doğruluklarını kontrol edecek. Özellikle "Kira" seçeneğini işaretleyerek gerçeğe aykırı bildirimde bulunanların cezalandırılacağı vurgulanırken, kira gelirlerini gizlemek için "Diğer" seçeneğiyle tahsil edenler de takip altında.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 50 memur alımı için düzenlediği başvuru süreci, adaylara geniş bir zaman dilimi içinde başvuru yapma fırsatı sunarken, titiz bir seçim sürecinin de habercisi olarak ön plana çıkıyor.