Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan son duyuru! e-Devlet'ten hemen başvurun: Saatler sonra bitecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı 1071 personel alımı yapıyor! Başvuru için elinizi çabuk tutun!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan son duyuru! e-Devlet'ten hemen başvurun: Saatler sonra bitecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlik hizmetleri alanında istihdam edilecek 1071 Gençlik Çalışanı için başvuruların bugün saat 17.00'a kadar devam edeceğini duyurdu. Başvurular, e-devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'nun belirli maddelerinde belirtilen kriterleri taşıma, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlama, 2022 yılı KPSS sınavından asgari 50 puan alma gibi kriterler bulunmaktadır. Ayrıca, adayların herhangi bir kamu kurumunda görevden alınmamış olması, sağlık sorunları bulunmaması, tam zamanlı çalışmaya engel durumu olmaması gibi şartlar aranmaktadır.

gençlik ve spor bakanlığı personel alımı

Sözleşmeli personel olarak çalışırken sözleşme esaslarına aykırı davranışta bulunanların veya sözleşmeyi feshedenlerin başvuruları için sözleşme fesih tarihinden bir yıl geçmiş olması gerekmektedir. Ayrıca, Gençlik Çalışanı pozisyonu için 6. Grup için Bakanlık tarafından verilen gençlik liderliği belgesine sahip olma şartı da bulunmaktadır.

Başvurular, 29 Aralık (00.00) ile 8 Ocak (17.00) tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılabilir. Bu süreç içinde başvurularını tamamlayan adaylar arasından seçilecek olan gençlik çalışanları, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde istihdam edileceklerdir.