Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alım şartlarını açıkladı! Bölüm ve KPSS şartına dikkat

İş arayan adaylar internet üzerinden yayımlanan ilanları yakından takip ediyor. Bakanlık binlerce personel alımı yapacak! Tüm detaylar haberimizde.

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alım şartlarını açıkladı! Bölüm ve KPSS şartına dikkat

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen adaylar internet üzerinden ilanları araştırırken Gençlik ve Spor Bakanlığı müjdeyi verdi! Binlerce personel alımı başlıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI

Geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yapılan açıklamalara göre Bakanlık Merkez ve Taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 11 bin 455 personel alımı yapılacak. Alım yapılacak kadrolar şu şekilde; 400 Psikolog, 3295 Büro Personeli, 3295 Temizlik Destek Personeli, 3622 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 879 Bakım Onarım Destek Personeli. Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 

gençlik ve spor bakanlığı 11 bin 455 personel alımı

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesinde yer alan şartları taşıması, 18 yaşını tamamlamış olması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, malullük, yaşlılık maaşı almaması, 2022 KPSS puanının en az 70 olması, kadrolara göre özel şartları taşıması, kamu kurumlarından ihraç edilmemiş olması, herhangi bir kurumda 4B sözleşmeli olarak çalışmıyor olması, daha önceki iş yerinde sözleşmesi feshedilenlerin fesih tarihinin üstünden en az 1 sene geçmiş olması, görevini yapmaya engel bir sağlık problemi olmaması, tam zamanlı ve vardiyalı çalışma sistemine uygun olması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması şartlarını taşıyor olması gerekiyor. Bakanlık personel alımlarının başvuruları 28 Ağustos tarihinde başlayacak.