Gelir İdaresi, Vergi Dairelerine Hizmetli Alımı Yapıyor: İşte Adım Adım Başvuru Anlatımı Gib

Gelir İdaresi Başkanlığı, merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde istihdam etmek üzere 196 hizmetli alımı yapacağını açıkladı. İlanın başvuru detayları, alım yapılan şehirler ve başvuru anlatımı yazımızda.

Gelir İdaresi, Vergi Dairelerine Hizmetli Alımı Yapıyor: İşte Adım Adım Başvuru Anlatımı Gib

Gelir İdaresi hizmetli alımı başvuru şekli.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda lise mezunları arasından hizmetli alımı yapılacağı açıklandı. İdarenin merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esaslar” ın Ek 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince yapılacak alımda başvuru adımları şu şekilde:

HANGİ İLLERE ALIM YAPILIYOR?

Gelir İdaresi hizmetli alımında illere göre kontenjan dağılımı şu şekilde:

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taĢımak,

- 01.01.2021 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01/01/1986 tarih ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.),

- Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak,

- ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS Ortaöğretim) katılmış ve KPSS-P94 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

- Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

BAŞVURU ANLATIMI

Gelir İdaresi hizmetli alımına başvuru yapacak adaylar, aşağıdaki adımları takip ederek müracaatını yapacak.

https://sinav.gib.gov.tr/sinav_server/index.html

Linke tıklayın. açılan sayfada sol kısımda bulunan giriş kımısndan giriş yapın. Üyeliğiniz yoksa altta bulunnan HEMEN ÜYE OL kısmından bilgilerinizi girin ve üye olun. Üye olup giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda aşağıdaki gibi hizmetli alımını seçin.

Buna tıkladıktan sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Bu ekranda ise üstte bulunan sekmelerden tüm bilgilerinizi eksiksiz ve doğru şekilde girin. Tercih bilgilerim kısmından tercih vermek istediğiniz illeri seçin ve başvurunuzu tamamlayın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN