Gelir İdaresi Başkanlığı Taban Puan Şartsız 48 İlde 145 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapacak

Gelir İdaresi Başkanlığı, KPSS-2022/2 Merkezi atama kapsamından 145 koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı Taban Puan Şartsız 48 İlde 145 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Yapacak

Ön lisans mezunlarının başvuru yapabileceği kadrolarda için Gelir İdaresi Başkanlığı, koruma ve güvenlik görevlisi alımı yapacak. Toplamda 48 ilde 145 koruma ve güvenli görevlisi alımı yapılacak. Peki hangi nitelik kodları var nitelik kodlarının açıklaması ne?

KPSS Şartı Var Mı?

Başvurular 2022 KPSS puanlarıyla yapılacak. Herhangi bir taban puan şartı olmadan başvuru yapabilecek adayların 2022 KPSS’ye girmesi ve puan alması gerekiyor. ön lisans mezunu adaylar için P93 puan türünden puan almış olması gerekiyor.

Kaç Tercih Yapılabilir?

Size uygun olan şartları taşıdığınız istek sıranıza göre 30 tercih yapma hakkınız bulunmaktadır.

Yerleştirme İşlemi Nasıl Yapılacak

Bu tercihlerde yerleştirme işlemi ÖSYM tarafından merkezi olarak en yüksek puanlı adaydan başlanarak yapılacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Mülakat Var mı?

Yapılacak alımlarda KPSS puanıyla yerleşen adaylara başka bir sınav ve mülakat yapılmadan ataması gerçekleştirilecek.

Başvuru Genel Şartları

a) Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.)

c) Kamu haklarından mahrum olmamak.

ç) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. Kılavuzda yer alan

Kamu İktisadi Teşebbüslerine ait “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

d) Askerlikle ilişiği olmamak

e) Tercih yapacak adayların görevini yapmasına engel akıl ve bedensel rahatsızlığı olmamak.

f) Başvuru özel şartlarını taşımak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını online olarak ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden 21-28 Aralık tarihinde yapacak

Kadro Dağılımı Nasıl Olacak

Nitelikler

1101: Cinsiyeti erkek olmak.

3389: Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik, Güvenlik, Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması, Güvenlik ve Koruma veya İstihbarat önlisans programlarının birinden mezun olmak.

6551: Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı sahibi olmak

7303: Bakınız: Başvurma Özel Şartları - Koruma Ve Güvenlik Görevlisi

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI VE KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /