Fatih Altaylı Yazdı "Yeğenine İş İsteyen İŞKUR İl Müdürü"

Habertürk yazarı Gazeteci Fatih Altaylı, kamu personeli alımlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de işi ehline verme kültürünün günden güne yok olmasının büyük bir tehlike olduğuna vurgu yapan Fatih Altaylı, bir okurunun kendisine attığı mesajı paylaşarak, İŞKUR İl Müdürü'nün yeğeninin işe alınması yönünde talepte bulunduğunu yazdı. 

Fatih Altaylı Yazdı "Yeğenine İş İsteyen İŞKUR İl Müdürü"

Gazeteci Fatih Altaylı Habertürk'teki yazısında şu ifadeleri kullandı:

Liyakate dayalı olmayan atamaların ve nepotizmin yani eş dost kayırmacılığının ülkeyi nasıl sardığını ve bu ülkenin sonunu getirecek olanın bu kayırmacılık olduğunu yazıyorum birkaç gündür. Şaka yapmıyorum sevgili okurlar. Bir ülkenin sonu böyle gelir. Bir devlet de, bir şirket de, bir düzen de böyle yıkılır. Emin olun parasal yolsuzluktan da, hırsızlıktan da beterdir. En büyük yolsuzluk, en büyük haksızlık budur. Yolsuzluğun maliyetini bilirsiniz, hesaplarsınız. Bir şekilde bunu ekonomiye çevirirsin ama nepotizmin ve liyakatsizliğin hesabını çıkarmak çok zordur. Genelde bir nesil sonranın başına gökkubbenin yıkılması ile sonuçlanır. Ben bunları yazınca memleketin pek çok yerinden örnekler, iddialar geldi diyorum ya, bakın en güzel örneklerden biri ne anlatıyor.

"Fatih Bey, Geçtiğimiz ay (…) İşkur’a başvuruda bulunup ilan verdik. Genç, yeni mezun bir tekstil mühendisini işe almak için. Ertesi gün İşkur İl Müdürü arayarak yeğenini işe almamızı istedi ve benimle görüşmek istedi. Sekreteryaya yeğeninin ismini almalarını ve müdüre özellikle yeğenini işe almayacağımızı bildirmesini söyledim. Örtülü tehditler ile telefonu kapatmış. Daha ne diyeyim Fatih Bey… Vatandaşın iş bulmak için başvurduğu devlet kurumu dahi onlara değil, eşine dostuna iş bulma derdinde. R.Y."

KAYNAK: https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2771603-daha-ne-diyeyim