Et ve Süt Kurumu Memur Alım İlanı Yayımladı Başvurular 2021 ve 2022 KPSS ile Olacak

Et ve Süt Kurumu, Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere 2 müfettiş yardımcısı alacağını duyurdu.

Et ve Süt Kurumu Memur Alım İlanı Yayımladı Başvurular 2021 ve 2022 KPSS ile Olacak

Bugün yayımlanan ilanda Hukuk Fakültesi mezunları ve Veteriner Fakülteleri Mezunlarının başvuru yapabileceği kadrolara 2 müfettiş yardımcısı alımı yapılacağı duyuruldu.

KPSS Şartı Kaç?

Adaylar başvurularını 2021 veya 2022 KPSS puanıyla yapabilecek. Başvurular için Hukuk Fakültesi mezunlarının KPSS P4 puan türünden, Veterinerlik Fakültesi mezunlarının ise KPSS P3 puan türünden 70 ve üzeri puan şartı bulunuyor.

Giriş Sınavı

Başvuruları kabul edilen adaylar arasında yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı giriş sınavı yapılacaktır. Yazılı sınavda 100 soru sorulacak 20 tanesi yabancı dil sorusu olacak.

Yazılı sınav, 05 Ocak 2023 Pazar günü saat:10:30’ da başlayıp 13:00’da sona erecektir. Yazılı sınava girmeye hak kazananların listesi ve sınav yerleri kurumun internet sitesinden duyurulacak.

Başvuru Genel Şartları

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel şartları taşımak,

2. Hukuk ve Veterinerlik alanlarında en az dört yıl lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.

3. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2021 ve 2022 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS A Grubu) Hukuk Fakültesi mezunları için KPSS P4 puan türünden 70 (Yetmiş) ve üzerinde, Veterinerlik Fakültelerinden mezun olanlar için KPSS P3 puan türünden 70 (Yetmiş) ve üzerinde puan almış olmak kaydıyla; her bir grup içerisinde en yüksek puanlı 20 aday arasında bulunmak. (Son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sınava kabul edilir),

4. 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

5. Sağlık durumu yurdun her yerinde görev yapmaya ve hür türlü iklim koşullarında yolculuk etmeye elverişli bulunmak.

6.Askerlik ile ilişiği olmamak.

7.Herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

8.Adli sicil yönünden müfettişliğe engel hali bulunmamak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 6-17 Ocak 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirecek.

Sadece bir bölüm için başvuru yapılabilecek.

SINAV KONULARI VE İLAN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /