En Az Ortaöğretim Mezuniyet Şartıyla 541 İtfaiye Eri Alınacak (İBB İtfaiye Eri Alımı Başvuruları Başlıyor)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinden toplamda 541 itfaiye eri alımı yapılacak.

En Az Ortaöğretim Mezuniyet Şartıyla 541 İtfaiye Eri Alınacak (İBB İtfaiye Eri Alımı Başvuruları Başlıyor)

Duyuru geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete ve Çalışma Bakanlığı'nın resmi sayfalarından yayımlanmıştı. İlgili duyuruda başvuruların 25 Mayıs'ta başlayacağı, 1 Haziran'da sona ereceği kaydedilirken, başvuru yapacak adayların başvuru genel şartları ile özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği kaydedilmişti.  

KPSS ile memur alımlarına ilişkin tüm gelişmeleri takip etmek, yeni iş haberlerinden anında haberdar olmak için Türkiye'nin en beğenilen sayfasına katılabilirsiniz. Katılım isteği için TIKLAYIN.

İBB İtfaiye eri alımında Kadın ve Erkek adaylara kontenjan ayrıldı. KPSS en az 60 puan şartı bulunuyor. Ehliyet şartları ve diğer şartların dikkatle incelenmesi gerekiyor.

Başvuru forumuna 25 Mayıs'tan itibaren https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden erişilebilecek. İtfaiye eri alımı için yazılı sınav 10 Haziran'da , uygulamalı sınavlar ise 11 Haziran ile 16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.  

Başvuru Genel Şartları Şu Şekilde: 

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
  • İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.
  • Yaptırılacak arşiv araştırması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

ÖZEL ŞARTLAR

İTFAİYE ERİ ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI

İBB İTFAİYE ERİ ALIMIYLA İLGİLİ TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN.pdf