En az lise mezunu olmak yeter! Sertifikasıyla gelen Dışişleri Bakanlığı'nda işe başlıyor

Dışişleri Bakanlığı personel alımı ilanlarını duyurdu! Ayrıntılar haberimizde...

En az lise mezunu olmak yeter! Sertifikasıyla gelen Dışişleri Bakanlığı'nda işe başlıyor

Dışişleri Bakanlığı, yeni bir istihdam fırsatı sunuyor. Bakanlık, 3 Kasım 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımladığı duyuru ile Merkez Teşkilatı için sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini ilan etti. Bu alım, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında 4/B sözleşmeli personel alımını içermektedir. Bu ilan, başvurular, kontenjanlar ve şartlar gibi önemli bilgileri içermektedir.

Bakanlık, Lise mezunu adaylardan toplam 50 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (45 Erkek, 5 Kadın) ile 5 Destek Personeli (Şoför) alacak. Alım süreci mülakatsız olacak ve KPSS puanları esas alınarak adaylar sıralanacaktır. Bu nedenle herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmayacaktır.

dışişleri bakanlığı personel alımı

Başvuru şartları arasında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartların yanı sıra özel olarak KPSS, eğitim, belge ve mesleki şartlar da bulunmaktadır. Adaylar için KPSS şartı, 2022 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almayı gerektirmektedir. Yaş şartı ise, başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 28 yaşını doldurmamış adayları kapsamaktadır.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için adaylardan lise mezunu olmaları, belirli yasal şartları taşımaları, sağlık sorunu olmamaları, silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmaları, vardiyalı çalışabilme yeteneğine sahip olmaları ve belirli boy kriterlerini karşılamaları beklenmektedir. Aynı şekilde, Şoför alımı için lise mezunu olma, belirli sürücü belgelerine sahip olma, psikoteknik belgesine sahip olma ve vardiyalı çalışma düzenine uyum sağlayabilme yetenekleri aranacaktır.

Başvurular, 13 - 27 Kasım 2023 tarihleri arasında sadece online olarak yapılacaktır. Dışişleri Bakanlığı'nın bu alım ilanı, iş arayanlar için önemli bir fırsat sunmaktadır.