En az lise mezunu binlerce polis alımı! Kadın, erkek KPSS puan şartıyla

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı, lise mezunu adaylar arasından 3450 polis, subay ve astsubay alımı için başvuru tarihlerini duyurdu. İşte detaylar...

En az lise mezunu binlerce polis alımı! Kadın, erkek KPSS puan şartıyla

Lise mezunu adaylara yönelik güvenlik güçlerine önemli alımlar yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde, toplamda 2 bin 500 polis memuru ile yaklaşık 950 subay ve astsubay alımı gerçekleştirilecek. Bu alımlar, Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) ve Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulları (JAMYO) ile Jandarma Subay ve Astsubay Yetiştirme Okulları (JSGF) için planlanmış durumda.

PMYO'lara 2 bin 500 öğrenci alımı yapılacak ve bu alımlar lise mezunu adaylara açık olacak. JSGF ve JAMYO ise lise mezunu adaylar arasından yaklaşık 950 subay ve astsubay alımı planlıyor. JAMYO'lara astsubay alımı yapılırken, JSGF'ye ise subay alımı gerçekleştirilecek.


POLİS VE SUBAY ALIMLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELİRLENDİ İŞTE DETAYLAR!

Lise mezunu adaylara yönelik güvenlik güçlerine önemli alımlar yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde, toplamda 2 bin 500 polis memuru ile yaklaşık 950 subay ve astsubay alımı gerçekleştirilecek. Bu alımlar, Poli

Polis Alımı:

Lise mezunu gençler, KPSS puanı aranmaksızın TYT puanıyla polis alımına başvurabilecekler. Yaş aralığı 18 ile 26 olan adaylar, Polis Meslek Yüksek Okulları'na (PMYO) eğitime alınacaklar. Toplamda 2 bin 500 öğrenci, 2 yıl boyunca Polis Meslek Yüksek Okulları'nda eğitim görecek ve mezun olduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nde polis memuru olarak görevlerine başlayacaklar.

Subay ve Astsubay Alımı:

Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulları'na (JAMYO) astsubay, Jandarma Subay ve Astsubay Yetiştirme Okulları'na (JSGF) ise subay alımı gerçekleştirilecek. Sadece lise mezunları, KPSS puanı olmaksızın TYT ve AYT puanlarıyla başvurabilecekler. Astsubaylık eğitimi 2 yıl, subaylık eğitimi ise 4 yıl sürecek. Eğitimlerini tamamlayan adaylar, Jandarma bünyesinde subay astsubay olarak göreve başlayacaklar.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) elde edilen puanlarla gerçekleştirilecek başvurular için belirlenen tarihler açıklandı. Polis, astsubay ve subay alımlarına yönelik başvurular, adayların aldıkları puanlara göre şekillenecek.

Polis alımı için başvuru yapacak adayların Türkçe-Yabancı Dil-Matematik (TYT) sınavına girmeleri gerekecek. Astsubay alımları için de TYT sınavına başvurmak yeterli olacakken, subay alımları için hem TYT hem de Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına girmek gerekecek.

Ancak YKS'ye başvuruda bulunamayanlar için yeni bir başvuru tarihi belirlendi. Bu adaylar, 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında YKS'ye başvurabilecekler. YKS sınavına girecek olanlar ise 8-9 Haziran'da sınava katılacak ve sınav sonuçlarına göre polis ve asker alımı başvurularını yapabilecekler.

Başvuru tarihleri de belirlendi:

TYT'den 250 ve üzeri puan alan lise mezunu adaylar, polis alımı için Ağustos 2024'te başvuru yapabilecekler. Jandarma subay ve astsubay alımları için ise başvurular Temmuz ayının ilk haftasında başlayacak.