En az lise mezunlarına iş kapıları açıldı! Sınav şartı ortadan kaldırıldı

Son yıllarda tüm dünya da olduğu gibi ekonomik zorluklarla boğuşan halk işsizlikle de ayrı mücadele etmeye çalışıyor. Durum böyle olunca vatandaşın işsizlik mücadelesine katkıda bulunmak isteyen birçok kurum ve kuruluş istihdam haberleri yayınlıyor. İşte vatandaşın yüzünü güldürecek bir istihdam haberi daha geldi. İşte detaylar…

En az lise mezunlarına iş kapıları açıldı! Sınav şartı ortadan kaldırıldı

 Bu kadar geçim sıkıntısının arasında işsizliğinde tavan yaptığı bu son günlerde iş arayanların yükünü hafifletecek iş haberi Jandarma Genel Komutanlığı’ndan geldi. Detaylar haberimizde…

su

LİSE MEZUNLARINA JANDARMA VE SUBAYLIK BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

Lise mezunlarına KPSS şartı aranmaksızın Jandarma subay ve astsubay alımı başvurularına ilişkin bilgiler açıklandı!

Lise mezunlarının KPSS'siz jandarmaya alımları sona erdi. Son başvuru tarihi 26 Şubat.

KPSS'SİZ LİSE MEZUNLARI JANDARMA'YA BAŞVURABİLECEK

Jandarma Subay Meslek Okulu ve Jandarma Subay Eğitim Alanına her yıl öğrenci alınmaktadır. JSGF'ye kabul edilen öğrenciler 4 yıl sonra subay olarak mezun olacak, JAMYO'ya kabul edilen öğrenciler ise 2 yıllık eğitimin ardından astsubay olarak mezun olup görevlerine başlayacaklardır. Sürekli personel alımına başvurabilmek için adayların yükseköğretim kurumlarının sınavlarını geçmeleri gerekmektedir. İşe alımlarda KPSS puanları değil, YKS puanları esas alınmaktadır.

YKS sınavını geçtikten sonra adaylar, sınav sonuçları açıklanmadan önce ortaöğretim mezunu subay ve astsubay alımı için Jandarma'ya başvuruda bulunabilecek. Başvuru sahipleri daha sonra spor ve sözlü mülakatlara katılmaya davet edilecek ve yazılı sınav sonuçlarına ve mülakat sonuçlarına göre sıralanacak. Dereceye giren adaylar eğitime gönderilecektir.

SON GÜN 26 ŞUBAT!

Jandarma Genel Komutanlığı, lisans mezunları için subay ve astsubay alım sürecini yürütüyor. İşe alım sürecinde memur ve usta adaylarının yükseköğretim kurumlarında sınavlara girmeleri gerekmektedir. Astsubay adaylarının TYT oturumuna, subay adaylarının ise TYT ve AYT turlarına katılmaları gerekmektedir. Başvurular 26 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Başvuru sahipleri, kayıt süreci ve şartları hakkında detaylı bilgi almak için Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilir veya ilgili kurumun duyurularını takip edebilir. Başvuru yapanlara başarılar dileriz.