En az lise mezunları hemen başvurabilecek! O üniversiteye düşük KPSS puanıyla personel alımı yapılacak

Önlisans mezunları, müjde! Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi personel alımı yapacak! Ayrıntılar haberimizde...

En az lise mezunları hemen başvurabilecek! O üniversiteye düşük KPSS puanıyla personel alımı yapılacak

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, farklı pozisyonlarda toplam 35 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. 26 Aralık'ta başlayan başvuru süreci 10 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek.

Üniversite bünyesine alınacak personel pozisyonları arasında destek personeli, temizlik görevlisi, koruma ve güvenlik görevlisi, teknisyen, büro personeli, spor uzmanı, programcı gibi farklı alanlarda ihtiyaç duyulan pozisyonlar bulunuyor.

Alım yapılacak pozisyonlara göre adayların mezuniyet durumuna göre kontenjan dağılımı belirlendi. Buna göre, lise mezunu adaylar için 2 destek personeli, 8 temizlik görevlisi ve 5 koruma ve güvenlik görevlisi pozisyonuna; ön lisans mezunları için 6 büro personeli, 1 koruma ve güvenlik görevlisi, 2 sağlık teknikerliği ve 2 teknisyen pozisyonuna; lisans mezunları için ise 6 büro personeli, 1 spor uzmanlığı, 1 programcılık pozisyonuna personel alımı yapılacak.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi personel alımı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi personel alımı

Başvuru şartları arasında adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıması, nöbet usulü çalışabilecek olması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık veya emeklilik aylığı almıyor olması bulunuyor. Ayrıca adaylardan KPSS puanı şartı aranıyor. Lisans mezunları için 2022 KPSS (B) Grubu KPSSP3 puanı, ön lisans mezunları için aynı gruptan KPSSP93 puanı, ortaöğretim mezunları için de yine aynı gruptan KPSSP94 puanı isteniyor. Bu puan türlerinden en az 5 ve üzeri puan almış olma şartı aranacak. Son başvuru tarihi itibarıyla adayların da 40 yaşından büyük, 35 yaşından büyük olan pozisyonlarda ise 35 yaşından büyük olmama şartı bulunuyor.

Sözleşmeli personel alımları KPSS puanı esas alınarak en yüksek puandan en düşük puana doğru bir sıralama yapılarak gerçekleştirilecek. Herhangi bir mülakat yapılmaksızın doğrudan yerleştirme ile alım tamamlanacak.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin önemli sayıda sözleşmeli personel ihtiyacını karşılamak üzere gerçekleştirdiği bu alım sürecine katılmak isteyen adayların son başvuru tarihi olan 10 Ocak 2024'e kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.