En az lise mezunları başvurabilir! Ticaret Bakanlığı 60 puanla personel alımı yapacak

Ticaret Bakanlığı 130 personel alacak! İşte ayrıntılar...

En az lise mezunları başvurabilir! Ticaret Bakanlığı 60 puanla personel alımı yapacak

Ticaret Bakanlığı, bünyesine 130 temizlik görevlisini kapsayan sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Kamu ilan sayfasında yayımlanan duyuruya göre, 328 personel alımı kapsamında 130 destek personeli (temizlik, basit bakım-onarım) istihdam edilecek.

Başvuru süreci 12 Şubat'a kadar devam edecek olup, adayların başvuru yapmadan önce genel ve özel şartları taşıması gerekiyor. Adaylarda aranan genel şartlar arasında Devlet Memurları Kanunu'na uygun nitelikler, görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olma, sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmamış olma, sağlık sorunu bulunmama ve güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması yer almaktadır.

ticaret bakanlığı temizlik personeli alımı

Sözleşmeli destek personeli olarak başvuruda bulunacak adayların, ortaöğretim mezunu olmaları, 30 yaşını aşmamış olmaları, 2022 KPSS P94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları ve vardiyalı çalışma düzenine engel durumlarının olmaması gerekiyor.

Başvurular, 1 Şubat ile 12 Şubat 2024 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı üzerinden e-Devlet şifreleri ile online olarak gerçekleştirilecek. Adaylar, sadece bir sözleşmeli pozisyon için başvuruda bulunabilecek ve en fazla 10 il tercihinde bulunabilecekler. Ayrıca, belirli pozisyonlara başvuracak adaylardan özel şartlara uygun belgelerin online olarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Ticaret Bakanlığı, adaylardan bu ilanda belirtilen şartlara uygun ve eksiksiz başvuru yapmalarını, aksi takdirde hak talebinde bulunamayacaklarını hatırlatıyor. İlan kapsamında adaylardan istenilen belgelerin başvuru aşamasında doğru ve eksiksiz bir şekilde sisteme yüklenmesi gerekmektedir. Başvuru sonuçları, başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından değerlendirilecek ve uygun görülen adaylar belirlenecektir.