En az ilkokul mezunu olmak yeter! Düşük KPSS puanıyla devlete personel alınacak

İş arayanlar dikkat! Bu haber tam da sizin için! Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı duyurdu! Detaylar haberimizde.

En az ilkokul mezunu olmak yeter! Düşük KPSS puanıyla devlete personel alınacak

En az ilkokul mezunu lise, önlisans, lisans mezunlarına müjdeli haber geldi! Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına 200 geçici personel alımının yanı sıra 22 kadro için başvuruların değerlendirileceği kamuoyuna duyuru yapıldı. Başvuru tarihi ne zaman? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

222 İŞÇİ ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

657 sayılı Kanunda belirtilen genel şartları taşıyorsanız, 18 yaşını doldurmuşsanız, güvenlik soruşturması ve arşiv incelemesinden olumlu sonuç almışsanız ve yaşlılık aylığı, emeklilik veya malullük aylığı almıyorsanız, kamu kurumunda çalıştığı süre boyunca memuriyetten veya istihdamdan çıkarılmadıysanız ve askerlikle bir alakanız yoksa bu işler için başvuruda bulunabilirsiniz. Pozisyonlar aşağıdaki gibidir:

Bir Büro Personeli KPSS P3 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Üniversitelerin Siyasal Bilgiler, Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat, İktisadi ve İdari Bilimler, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İnsan Kaynakları Yönetimi, Personel Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Bilgi ve Belge Yönetimi fakülte veya lisans bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak.

İki Müze Görevlisi KPSS P3 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Sanat Tarihi, Tarih, Dünya Tarihi, Eskiçağ Tarihi, Genel Türk Tarihi, Ortaçağ Tarihi, Türk Memleketleri Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Yakın Çağ Tarihi, Yeni Çağ Tarihi, Türk Halkbilimi, Arkeoloji, Klasik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi, Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Protohistorya, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Türk İslam Arkeolojisi, Arkeoloji ve Etnoloji, Müzecilik, Müzecilik ve Eski Eserleri Koruma, İletişim, İletişim Bilimleri, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler lisans bölümlerinden birinden mezun olmak.

Yetmiş Koruma ve Güvenlik Görevlisi KPSS P3 puan türünde en az 60, Silahlı Güvenlik Kimlik Kartına sahip olmak veya Silahlı Özel Güvenlik Elemanı Sertifikasına sahip olmak. 35 yaşını doldurmamış olmak. Herhangi bir lisans bölümünden mezunu olmak.

Yirmi beş Koruma ve Güvenlik Görevlisi KPSS P93 puan türünde en az 60, Silahlı Güvenlik Kimlik Kartına sahip olmak veya Silahlı Özel Güvenlik Elemanı Sertifikasına sahip olmak. 35 yaşını doldurmamış olmak. Herhangi bir önlisans bölümünden mezun olmak.

Otuz sekiz Koruma ve Güvenlik Görevlisi KPSS P94 puan türünde en az 60, Silahlı Güvenlik Kimlik Kartına sahip olmak veya Silahlı Özel Güvenlik Elemanı Sertifikasına sahip olmak. 35 yaşını doldurmamış olmak. Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak.

Üç İmam Hatip (Mukaddes Emanetler Hafızı) KPSS P3 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Üniversitelerin İlahiyat fakülte veya lisans bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak. Diyanet İşleri Başkanlığınca verilmiş hafızlık belgesine sahip olmak. Erkek olmak.

İki İmam Hatip (Mukaddes Emanetler Hafızı) KPSS P93 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Üniversitelerin İlahiyat önlisans bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak. Diyanet İşleri Başkanlığınca verilmiş hafızlık belgesine sahip olmak. Erkek olmak.

İki İmam Hatip (Mukaddes Emanetler Hafızı) KPSS P94 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi ya da bunlara denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilmiş yurtdışındaki Ortaöğretim Kurumlarından mezun olmak. Diyanet İşleri Başkanlığınca verilmiş hafızlık belgesine sahip olmak. Erkek olmak

Otuz Destek Personeli (Temizlik Görevlisi) 45 yaşını doldurmamış olmak. Ortaöğretim (Lise) veya önlisans mezunu olmak.

Üç Tekniker (Elektrik) KPSS P93 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Meslek Yüksek Okullarının Elektrik bölümünden mezun olmak.

İki Teknisyen (Elektrik) KPSS P94 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Meslek Liselerinin Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanından mezun olmak.

Altı Teknisyen (Metal İşleri) KPSS P94 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Meslek Liselerinin Metal Teknolojisi veya Makine Teknolojisi alanından mezun olmak.

Beş Restoratör (Avize) KPSS P93 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Meslek Yüksek Okullarının Mimari Restorasyon, İç Mekan Koruma ve Yenileme, Restorasyon, Restorasyon ve Konservasyon, Bina Koruma ve Yenileme, Eser Koruma, Konservasyon bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak, Erkek olmak.

İki Restoratör (Kalemkâr) KPSS P3 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Üniversitelerin Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Mimari Restorasyon, Restorasyon ve Konservasyon, Rölöve-Restorasyon, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak ya da Üniversitelerin Mimarlık, Geleneksel Türk Sanatları, Geleneksel Sanatlar, Geleneksel El Sanatları, Geleneksel Türk El Sanatları, Güzel Sanatlar, El Sanatları, El Sanatları Tasarımı ve Üretimi bölümlerinde taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarını koruma, onarım, restorasyon ve konservasyon konularında lisansüstü eğitim almış olmak.

Beş Restoratör (Kalemkâr) KPSS P93 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak, Meslek Yüksek Okullarının Mimari Restorasyon, İç Mekan Koruma ve Yenileme, Restorasyon, Restorasyon ve Konservasyon, Bina Koruma ve Yenileme, Eser Koruma, Konservasyon bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak.

222 İşçi Alımı Yapılacak

İki Restoratör (Tekstil) KPSS P3 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Üniversitelerin Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak.

İki Restoratör (Tekstil) KPSS P93 puan türünde en az 60, 35 yaşını doldurmamış olmak. Meslek Yüksek Okullarının Restorasyon, Restorasyon ve Konservasyon, Mimari Restorasyon, Geleneksel Tekstillerin Korunması ve Restorasyonu, Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu, Eser Koruma bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olmak.

Sürekli çalışacak işçi pozisyonları ise aşağıdaki gibidir:

Bir Ahşap Oyma Ustası alımı için Meslek koluna ilişkin, ilgili kurumlar tarafından verilmiş kalfalık belgesi veya ustalık belgesine sahip olmak veya meslek lisesi, mesleki ve teknik lise, meslek yüksekokulları veya üniversitelerin ilgili dal/bölümlerinden mezun olmak. En az ilkokul mezunu olmak.

Bir Ahşap Torna Ustası alımı için Meslek koluna ilişkin, ilgili kurumlar tarafından verilmiş kalfalık belgesi veya ustalık belgesine sahip olmak veya meslek lisesi, mesleki ve teknik lise, meslek yüksekokulları veya üniversitelerin ilgili dal/bölümlerinden mezun olmak. En az ilkokul mezunu olmak.

Üç Halı Onarım Ustası alımı için Meslek koluna ilişkin, ilgili kurumlar tarafından verilmiş kalfalık belgesi veya ustalık belgesine sahip olmak veya meslek lisesi, mesleki ve teknik lise, meslek yüksekokulları veya üniversitelerin ilgili dal/bölümlerinden mezun olmak. En az ilkokul mezunu olmak.

Bir Hasır Onarım Ustası alımı için Meslek koluna ilişkin, ilgili kurumlar tarafından verilmiş kalfalık belgesi veya ustalık belgesine sahip olmak veya meslek lisesi, mesleki ve teknik lise, meslek yüksekokulları veya üniversitelerin ilgili dal/bölümlerinden mezun olmak. En az ilkokul mezunu olmak.

İki Saat Ustası alımı için Meslek koluna ilişkin, ilgili kurumlar tarafından verilmiş kalfalık belgesi veya ustalık belgesine sahip olmak veya meslek lisesi, mesleki ve teknik lise, meslek yüksekokulları veya üniversitelerin ilgili dal/bölümlerinden mezun olmak. En az İlkokul mezunu olmak

Yedi İnşaat Ustası alımı için Meslek koluna ilişkin, ilgili kurumlar tarafından verilmiş kalfalık belgesi veya ustalık belgesine sahip olmak veya meslek lisesi, mesleki ve teknik lise, meslek yüksekokulları veya üniversitelerin ilgili dal/bölümlerinden mezun olmak. Ancak kalfalık belgesi ile başvuruda bulunacak adaylarda ayrıca ilgili alan/dala ilişkin mesleki yeterlilik belgesi aranır. Başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. En az ilkokul mezunu olmak

Yedi İskele Ustası alımı için Meslek koluna ilişkin, ilgili kurumlar tarafından verilmiş kalfalık belgesi veya ustalık belgesine sahip olmak veya meslek lisesi, mesleki ve teknik lise, meslek yüksekokulları veya üniversitelerin ilgili dal/bölümlerinden mezun olmak. Ancak kalfalık belgesi ile başvuruda bulunacak adaylarda ayrıca ilgili alan/dala ilişkin mesleki yeterlilik belgesi aranır. Başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. En az ilkokul mezunu olmak.

Milli Saraylar Başkanlığı İdaresine pozisyon alım başvuruları 18 Aralık 2023 tarihine kadar yapılabilecek. Adaylar başvuru ve işlemlerini e-devlet şifresini kullanarak çevrimiçi şekilde gerçekleştirebilmektedir.