EKPSS Başvurularıyla İlgili Açıklama Geldi

Engelli Kamu Personeli Sçeme Sınavı içimn Başvurular 24 Ocak'ta Başlayacak.

EKPSS Başvurularıyla İlgili Açıklama Geldi

Engelli Kamu Perosneli Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında yönetmelik hükümleri doğrultusunda gerçekleşecek.

2020 EKPSS için başvuru işlemleri 24 Ocak'ta başlayacak. Engelli memur adaylarının heyecanla beklediği 2020 EKPSS ile ilgili tarihler netleşti. Lise, Önlisans ve Lisans mezunları , 24 Ocak ile 12 Şubat 2020 tarihleri arasında EKPSS başvurularını ÖSYM resmi sayfasından yapabilecekler. İlkokul ve ortaokul mezunlarının kura başvuruları için belirlenen tarih aralığı ise 28 Nisan ile 12 Mayıs oldu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Erzurum İl Müdürü Cemil İlbaş, engelli memur atamalarına ilişkin, "Engelli vatandaşlarımız 24 Ocak 2020 tarihinden itibaren Erzurum Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurabilir, kurum olarak gereken rehberlik hizmetlerini vereceğiz. Engellilerimizin, mezun olunan eğitim düzeyi, program, alan, dal ile ilgili nitelik koşulunu karşılamadığı bir kadroya tercihleriniz arasında yer vermemesi ve yerleştirilmesi halinde ilgili kurum tarafından atamanın yapılmayacağını göz önünde bulundurmasını istiyoruz." dedi.