Düşük KPSS ( 50, 55, 60) Puanıyla Kamuya 741 Memur Kamu Personeli Alımı İlanları Yayımlandı

Kamuya düşük KPSS puan şartı ile Memur Personel alım ilanı yayımlandı. Kamuya alınacak 741 personel için kurum listesi ve başvuru detayları haberimizde...

Düşük KPSS ( 50, 55, 60) Puanıyla Kamuya 741 Memur Kamu Personeli Alımı İlanları Yayımlandı

Kamu kurum ve kuruluşlarına memur ve personel alımına ilişkin duyurular yayınlandı. Az önce gelen duyurulara göre 741 kişilik kadro ile KPSS puanı en az 50, 55 ve 60 olan memur personel alımı yapılacak. Lise, Önlisans ve Lisans mezunları, bünyelerindeki boşluğu doldurmak için memur ve personel istihdam edecek. Kamu Bülteni ekibi olarak sizler için derlediğimiz bu haberimizde başvuru süreci devam eden KPSS Puanı Düşük tüm ilanları tek sayfada sizler için topladık.

Düşük KPSS Puanı İle Alım Yapacak Kurumlar ve Detayları:

Yayımlanan Duyurulara göre en az lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar arasından en az 50 KPSS puanı ile 741 memur ve personel istihdam edilecek. Başvuru şartları ve başvuru sahibinden aranan özellikler ve kontenjan dağılımı aşağıdaki gibidir:

Kültür ve Turizm Bakanlığı:
Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 206 kişilik kadro ile Sözleşmeli Personel alımı yapacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 6 Avukat, 4 Çocuk Gelişimcisi, 127 Koruma ve Güvenlik Görevlisi , 40 Arkeolog, 29 Müze Araştırmacısı alımı yapılacak. Başvuru süreci en geç 25 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek olup başvuru yapacak adayların Lise ve Ön Lisans seviyesinde P93 ve P94 puanlarından en az 55 puan almış olmak gereklidir.


Bakanlıktan gelen bir diğer ilana göre ise 55 KPSS Puanı İle Lise mezunu 82 Temizlik Personeli, 64 Şoför, 3 Bahçıvan olmak üzere 4/B 149 Sözleşmeli Personel Alımı yapılacak.

Milli Sarayllar İdaresi Başkanlığı:
Milli Saraylara 144 kişilik boş kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu 52 Kişi Destek Personeli, 6 Büro Personeli ve 86 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı gerçekleştirilecek. Alımlar sadece İstanbul ili için geçerli olacak olup başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 24 Nisan 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü:
HSGB ( Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ) 23 kişilik kadro ile Sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Alımlar KPSS'li KPSS siz adaylar içerisinden yapılacak olup alım kadroları, 1 Gemiadamı, ( KPSS Şartı Yok ), 12 Temizlik personeli, 2 Şoför, 4 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 4 Büro Personeli alımı gerçekleştirilecek.Başvuru için adayların en geç 30 Nisan 2022 tarihine kadar başvuru yapmaları gereklidir.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi:
Üniversiteye personel alımı için ilan yayımlanmış olup 4 kişilik kadro ile 3 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 1 Büro personeli alımı yapılacak. Başcurular en geç 1 Mayıs 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir.

Karabük Üniversitesi:
Üniversiteye Lise ve Ön Lisans adaylar içerisinden 8 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 38 temizlik görevlisi olmak üzere toplamda 53 sözleşmeli personel alımı yapılacak. 2020 yılı KPSS puanından Lise için P94, Ön Lisans için P93 puan türünden en az 50 puan almış olanlar başvuru yapabilecek. Başvurular en geç 30 Nisan 2022 tarihine kadar yapılacak.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesİ:
Lise ve Ön Lisans mezunu adaylar içerisinde 83 kişilik kadro ile 31 Destek Personeli, 2 Şoför, 2 Elektrik Elektronik Teknisyeni, 2 Elektronik Haberleşme Teknikeri, 20 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 33 Sağlık Teknikeri alımı gerçekleştirilecek. Başvurular 60 KPSS Puanı memur alımı ile en geç 30 Nisan 2022 tarihine kadar alınacak.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi:
Farklı şehirlerde olmak üzere Üniversite rektörlüğünde görevlendirilmek üzere 61 kişilik boş kadro ile 19 Büro Personeli, 11 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı, 4 Detsek Personeli, 2 Teknisyen ve 3 Tekniker alımı yapılacak. KPSS En az 55 puan ile personel alımı gerçekleştirilecek. Başvurular en geç 22 Nisan 2022 tarihine kadar yapılacak.

Afyonkarahisar Salar Belediyesi:
Belediye KPSS En az 55 puan ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında 1 Şoför alımı yapacak. Başvurular 16 - 18 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Çardaklı Belediyesi:
Çardaklı Belediyesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 1 İtfaiye eri ve 1 Şoför alımı yapacak. KPSS en az 60 puan kullanılacak.


Iğdır Üniversitesi:
Üniversiteye KPSS En az 60 puan almış olmak şartı ile 5 Sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Alımlar Destek Personeli ile Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrolarında gerçekleştirilecek.