Diyanet Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sözleşmeli personel alım haberi geldi. Yayımlanan duyuruya göre merkez ve taşra teşkilatındaki açık pozisyonlar için 350 din hizmetleri uzmanı ile 75 eğitim görevlisi alınacak..

Diyanet Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak!

Diyanet Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Kamu kurumları arasında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Diyanet tarafından yayımlanan duyuruya göre merkez ve taşra teşkilatındaki açık pozisyonlar için 350 din hizmetleri uzmanı ile 75 eğitim görevlisi alınacak..

Başvuru Şartları Neler ?

  • Halen Başkanlık Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak,
  •  En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,
  • Müracaatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlık teşkilatında en az 3 (üç) yıl görev yapmış olmak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68 inci maddesinin (B) bendi kapsamındaki kadrolara atanabilmek için söz konusu bentte belirtilen hizmet süresine sahip olmak ve görevde yükselmeye tabi kadrolar için Başkanlıkta atanabileceği kadronun alt görevlerinin birinde (sözleşmeli, vekaleten ve geçici görevlendirme süreleri dâhil olmak üzere) çalışmış olmak,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak,
  • Başvuru yapılacak unvanda çalışıyor olmamak veya müktesebi bulunmamak

Başvurular ne zaman yapılacak ?

Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 24.04.2023- 28.04.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında DİBBYS Programı üzerinden “https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav” adresi arcılığıyla yapılacaktır.