Diyanet İşleri Başkanlığı Büro Personeli Alımı Başvuru Şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sözleşmeli personel alımı için geçtiğimiz günlerde yayımlanan duyuru kontenjan azlığı sebebiyle adayların tepkisini çekmişti. DİB 2018 personel alımı başvuru koşulları, tarihleri ve diğer detaylar memur alımı haberlerinin merkezi kamu bülteni sitesinde.

Diyanet İşleri Başkanlığı Büro Personeli Alımı Başvuru Şartları

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI SÖZPER 2018/2'DE HANGİ POZİSYONLAR İÇİN ALIM YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Resmi Gazete ve Devlet Personel Başkanlığı vasıtasıyla yayımlanan personel alımı duyurusunda  Sözper- 2018 /2 kapsamında 42 personel alımı yapılacağı, bu alımların büro personeli, dizgi operatörü, muhabir, redaktor, işaret dili tercümanı, kameraman, tashihci, yönetmen ve mütercim-tercüman unvanları için gerçekleştirileceği belirtilmişti. Büro Personeli pozisyonu için ayrılan kontenjan 6 oldu.

BÜRO PERSONELİ ALIMI İÇİN BELİRLENEN BAŞVURU ŞARTLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli personel alımı için başvuru yapacak adayların 2016  ya da 2018 KPSS'ye girmiş olmaları ve her bir pozisyon için ayrıca belirtilen özel şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Büro personeli unvanı için başvuru yapacak adayların İmam Hatip lisesi mezunu olması ve yükseköğrenim kurumlarının en az önlisans düzeyinde eğitim veren radyo, , televizyon, gazetecilik ve sinema bölümlerinin birinden mezun olmuş olması gerekiyor. Ayrıca adayların müracaat tarihi bitiş itibariyle televizyon yayını yapan kurum ve kuruluşlarda en az  2 sene çalışmış olması gerekiyor.

BAŞVURULAR 5 EKİM'DE SONA ERECEK

Başvurular 24 Eylül'de başlamıştı, 5 Ekim 2018 tarihi saat 16:30'a kadar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden (https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/) yapılabilecek. Diğer pozisyonlar ve başvuru sürecine dair detaylı bilgi için adaylar aşağıdaki başvuru kılavuzunu inceleyebilirler.

HİÇ BİR İLANI KAÇIRMA, TÜM İŞ FIRSATLARINDAN ANINDA HABERDAR OL, KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞ

Kamu ve özel sektör iş fırsatlarından anında haberdar olmak, diğer adaylarla iletişime geçerek bilgi alışverişinde bulunmak için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın. İndirmek için TIKLAYIN.

DİB PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLA VE İNDİR!

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA