Diyanet 5000 Personel Alımı Başvuru Genel Şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılı bitmeden personel alımı yapılacağını açıklamıştı. İlanın başvuru genel şartları belli oldu. İşte Diyanet 5 bin personel alımı başvuru bilgileri.

Diyanet 5000 Personel Alımı Başvuru Genel Şartları

Diyanet 5 bin personel alımı bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçtiğimiz gün bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada en az lise mezunları arasından 5 bin kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. 

15 BİN PERSONEL EKSİĞİ VAR

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı açıklamada Diyanette 15 bin personel eksiği olduğunu , ilk aşamada 5 bin personel alımı yapılacağını söyledi.

5000 BİN PERSONEL ALINACAK

Erbaş , gazeteye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Erbaş’ın dediğine göre Türkiye’de 15 bin imam açığı var. Sivas’ta bu açık 219. Diyanet İşleri Başkanlığı Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’tan alım yapılmasını rica etmiş. Sayın Bakanımız da 5 bin alım için kadro vermiş. Bunun 3 bin 500’ü imam, 1.500’ü diğer personel olacak. 2021 senesi olmadan Diyanet İşleri sınava çıkacak ve bu alımları yapacak. İmkânlar dâhilinde olsa Berat Bey 10 bin kişi için de alım yapma imkânı sağlardı. Pandemi sürecinde 5 bin personel hiç fena değil."

ALIM NE ZAMAN?

Diyanet'ten yapılan açıklamada personel alımının yıl bitmeden yapılacağına yer verildi. İlanın Eylül-Ekim ayında gelmesi bekleniyor. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Personel alımında başvuru genel şartları şu şekilde:

- Türk vatandaşı olmak.

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüyü kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

- Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek beden ve akıl hastalığı bulunmamak.

İlan geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN