Diyanet 5 Bin Kamu Personel Alımı Yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 15 bin personel açığı olduğu , ilk etapta 5 bin personel alımı yapılacağına yer verildi.

Diyanet 5 Bin Kamu Personel Alımı Yapacak

Diyanet 5 bin personel alacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Gazetesi'nden Cem Küçük' e açıklamada bulundu. Erbaş yaptığı açıklamada diyanette 15 bin personel eksiği olduğunu, ilk etapta 5 bin personel alımı yapılacağına yer verildi.

15 BİN İMAM AÇIĞI VAR

Türkiye 'de 15 bin imam açığı var diyerek açıklamasına başlayan Diyanet İşleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında yapılan görüşmelerin ardından 5 bin alım için kadro açıldını duyurdu.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Yapılan açıklamada 5 bin personelin 3 bin 500 'ünün imam, 1500 'ünün de personel kadrosunda istihdam edileceğine yer verildi. 

Cem Küçük, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile yaptığı görüşmesinin detaylarına köşesinde yer verdi. Söz konusu yazının personel alımı ile ilgili yerinde şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Erbaş’ın dediğine göre Türkiye’de 15 bin imam açığı var. Sivas’ta bu açık 219. Diyanet İşleri Başkanlığı Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’tan alım yapılmasını rica etmiş. Sayın Bakanımız da 5 bin alım için kadro vermiş. Bunun 3 bin 500’ü imam, 1.500’ü diğer personel olacak. 2021 senesi olmadan Diyanet İşleri sınava çıkacak ve bu alımları yapacak. İmkânlar dâhilinde olsa Berat Bey 10 bin kişi için de alım yapma imkânı sağlardı. Pandemi sürecinde 5 bin personel hiç fena değil."

İLAN YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN