Dışişleri Bakanlığı yeni memurlarını arıyor! 2021-2022-2023 sınav puanı olanlara müjde

İş arayan adaylara müjde! Dışişleri Bakanlığı memur alımları başladı! Tüm detaylar haberimizde.

Dışişleri Bakanlığı yeni memurlarını arıyor! 2021-2022-2023 sınav puanı olanlara müjde

Dışişleri Bakanlığı memur alımları başladı! Başvuru şartları tek tek açıklandı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MEMUR ALIMLARI

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan son duyuruya göre bakanlık bünyesine 50 memur alımı yapılacak. Bakanlık adayları sınava tabi tutacak. Başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesinde yer alan şartları taşıması, 1 Ocak tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması, lisans düzeyi en az dört senelik eğitim veren fakültelerin Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, İktisat, İşletme, Maliye, Finans, Çalışma Ekonomisi, Tarih, Sosyoloji, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Psikoloji bölümlerinden mezun olması, sosyal bilimler alanında ya da mühendislik fakültelerinde en az dört senelik lisans eğitim diplomasına sahip olunması ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Hukuk, İktisat alanlarında yüksek lisans yapılmış olması şartlarını taşıması gerekiyor. 

dışişleri bakanlığı memur alımları başladı

Adaylar belirlenen yabancı dillerden birine başvuru yapabilecek. Sınav için tercih edilen diller 2021, 2022, 2023 senelerinde sınava girilmiş olması ve YDS/ e-YDS sınavlarından puan alınmış olması gerekiyor. TOEFL Home Edition, IELTS, PTE Academic Online, YÖKDİL vb sınav sonuçları alım için kabul edilmeyecek. Sınava girilecek yabancı diller İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Boşnakça, Sırpça, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Çince, Japonca, Yunanca olarak belirlendi. Başvurular 26 Ocak tarihine kadar devam edecek. Başvurular online olarak e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek, şahsen ya da posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.