Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor! 3 kadro için ilan verildi: İşte başvuru şartları

Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor! Özel güvenlik ve destek personeli kadrolarında alımlar yapılacak. Ayrıntılar haberimizde...

Dışişleri Bakanlığı personel alımı yapıyor! 3 kadro için ilan verildi: İşte başvuru şartları

Dışişleri Bakanlığı, özel güvenlik görevlisi ve destek personeli (şoför) pozisyonları için personel alımına çıkacağını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre başvurular 13-27 Kasım tarihleri arasında kabul edilecek.

Alım yapılacak iki farklı pozisyon için belirlenen bazı şartlar bulunuyor. Özel güvenlik görevlisi pozisyonu için adayların en az lise mezunu olmaları, silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmaları, "özel güvenlik görevlisi olur" ibareli geçerli sağlık raporuna sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca boy ve kilo oranlarında belirlenen sınırları karşılamaları bekleniyor.

dışişleri bakanlığı personel alımı

Destek personeli (şoför) pozisyonu için ise ortaöğretim mezunu olmak, en az 3 yıllık D sınıfı ehliyete, SRC-2 ve psikoteknik belgesine sahip bulunmak aranıyor. Adayların aynı zamanda vardiyalı çalışmaya ve şehirlerarası seyahate engel bir sağlık sorunu bulunmaması gerekiyor.

Başvurular e-Devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı bölümünden elektronik ortamda yapılacak. Kamu kurumlarının şeffaf ve erişilebilir işe alım süreçleri, nitelikli personelin kamu hizmetine kazandırılması açısından önem taşıyor.