Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı İçin 1500 Kişi Sınava Alacak

Dışişleri Bakanlığı tarafından personel alımı başvuruları başladı. Konsolosluk ve İhtisas Memurları kadrosu için 1.500 personel sınava alınacak.

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı İçin 1500 Kişi Sınava Alacak

Bu ilana göre açılacak giriş sınavı ile Bakanlığa, Konsolosluk ve İhtisas Memuru alınacak. Toplamda 75 personel kadrosu için 1500 kişi sınava alınacak. Yani her bir kadro için 20 personel sınava girecek.

Yazılı ve sözlü olacak şekilde iki aşamalı olacak bu sınavların yazılı aşaması 17-18 Eylül 2022 tarihlerinde Ankara’da yapılacaktır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Giriş sınavı başvuruları 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 12 Ağustos 2022 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, Kariyer Kapısı Platformu ve Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesinde ilan edilecektir.

Müracaat Koşulları

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir),

b) 01.01.2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olanlar)

c) Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.

d) Aşağıdaki tabloda başvuru yapabilmek için yabancı dil sınavından alınması gereken azami puanlar ve sınava girecek sayı gösterilmiştir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /