Dışişleri Bakanlığı beklenen memur alımını başlattı! Listeye hemen bakın: Bu şart varsa tamam

İş arayanlara müjde! Dışişleri Bakanlığı açıkladı! Detaylar haberimizde.

Dışişleri Bakanlığı beklenen memur alımını başlattı! Listeye hemen bakın: Bu şart varsa tamam

Dışişleri Bakanlığı elli aday meslek memuru alacağını açıkladı. Başvuru süreci, başvuru tarihleri ​​ve diğer detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ELLİ ADAY MESLEK MEMURU ALIMI YAPILACAK

Dışişleri Bakanlığı, 2024 senesinde elli aday meslek memuru işe alacağını açıkladı. Bu alımlar, Türkiye'nin uluslararası alanda ve diplomatik misyonlarda etkinliğini desteklemek amacıyla kamu sektörüne nitelikli personel çekmek hedefiyle gerçekleştiriliyor. Başvurular 27.11.2023 Çarşamba günü saat 09.00'da başlayacak ve 26.01.2024 Cuma günü saat 18.00'de sona erecek. Başvurular, Dışişleri Bakanlığı Kariyer Kapısı Kamu İşe Alma Servisi veya Kariyer Kapısı ana sayfası üzerinden elektronik ortamda kabul edilecektir. Başvuru koşulları ise aşağıdaki gibidir:

T.C. vatandaşı olmak.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde olan genel şartları taşımak.

01.01.2024 itibari ile 35 yaşını doldurmamak.

Belirli alanlarda dört yıllık lisans eğitimi almış veya lisansüstü eğitim yapmış olmak.

Elli Aday Meslek Memuru Alımı Yapılacak

Adayların görevleri ise şu şekildedir: Türkiye'nin dış politikasının oluşturulmasında ve uygulanmasında rol alacaklar ve kariyer diplomatları olarak çalışacaklar ayrıca yurtdışında temsili görevler üstlenecekler. Giriş sınavı iki aşamadan oluşur: Yazılı sınav ve sözlü sınav. Yazılı sınav Türkçe Kompozisyon, Yabancı Dil Kompozisyon, Yabancı Dilden Türkçeye ve Türkçeden Yabancı Dile bölümlerinden oluşur. Geçme puanı: 100 üzerinden 70. Sözlü sınav, adayın teknik bilgisini, mantıksal düşünmesini, anlayışını, niteliklerini, tipik görevlerdeki yetkinliğini, genel kültürel düzeyini ve dil becerilerini değerlendirir. Adaylar sınava çeşitli yabancı dil kategorilerinden başvurabilirler. Sınava İngilizce dışında bir dilde girecek adaylar için sınav İngilizce olarak da yapılacaktır. İngilizce sınavının her bölümünden en az 60 puan almanız gerekir. Yazılı sınavdan ek puan alabilmek için adayların ikinci yabancı dilde de iyi performans göstermeleri gerekmektedir.